Optik Gazete

Ankara Optisyen - Gözlükçüler Odası Üye Kayıtlarına Başladı

Gündem

Üyelik için istenilen belgeler ve yapılacak işlemler

Ankara Optisyen-Gözlükçüler Odası yönetim kurulunun yaptığı üyelik işlemlerine ait duyuruyu ilgili bölgelerdeki sektör mensuplarımızın dikkatine sunuyoruz:

Değerli Meslektaşlarımız,

29.08.2019 tarihinde II.Bölge Ankara Optisyen-Gözlükçüler Odası (Ankara,Çankırı,Çorum,Eskişehir,Kırıkkale),Ankara  Merkez olmak üzere resmî gazetede yayımlanarak tüzel kişilik kazanan kamu kurumu niteliğinde odamız resmî işlemleri tamamlamış ve yukarıda saydığımız illerde faaliyette bulunan gözlükçü-optisyen meslektaşlarımızın üye kayıt işlemleri başlamıştır.

Ankara ,Çankırı, Çorum,Eskişehir,Kırıkkale  illerinde faaliyet gösteren optisyenlik müessesesi mesul müdürleri ve personel çalışma belgesine sahip optisyen / gözlükçü ünvanına sahip gerçek kişilerin 3(üç) ay içerisinde odaya üye olmaları zorunludur. Üyelik için istenilen belgeler ve yapılacak işlemler aşağıdaki bilgilerinize sunulmuştur.

Optisyen-Gözlükçüler Odasına Üye Olmak İçin İstenilen Belgeler ;

1-) Dilekçe ( Bulunduğu ilin dahil optisyen gözlükçüler odasına hitaben yazılacaktır. Kaydolacak meslek mensubunun üyelik kayıt fişini oda yetkilisinin huzurunda imzalanması halinde ayrıca bir (dilekçe) aranmayacaktır..

2-) Kadın üyeler kayıt işlemlerinde, soyadlarının yanı sıra var ise eski soyadlarını ayrıca belirteceklerdir.(Yönetmelik M.56/2)

3-) T.C. Kimlik Numarası Bulunan Nüfus Cüzdanının veya T.C. Kimlik Kartının Fotokopisi. (Oda tarafından “Aslı Gibidir” onayı yapılıp dilekçeye eklenecektir.)

4-) Optisyenlik Diplomasının Noter tasdikli sureti veya Optisyenlik Diplomasının Aslı ve  Fotokopisi ( Fotokopi Oda tarafından “ Aslı Gibidir “ onayı yapılıp dilekçeye eklenecektir.),

5-) Gözlükçülük Ruhsatnamesi Noter Tasdikli Sureti veya Gözlükçülük Ruhsatnamesinin Aslı ve fotokopisi  ( Fotokopi Oda tarafından “ Aslı Gibidir “ onayı yapılıp dilekçeye eklenecektir.

6-) Göz Hastalıkları Uzmanı  Odaya üye olacak ise;

a-Göz Hastalıkları Uzmanlık Belgesi ( noter tasdikli sureti ),
b-Tabiplik mesleğini icra etmediğine ilişkin kayıtlı olduğu tabipler odasından alınmış olan belgenin aslı,

7-) Özgeçmiş ( Bu belgede meslek mensubunun gördüğü  mesleki öğrenim, kurs, seminer faaliyetleri ve fiilen meslek icra ettiği devreleri ayrı ayrı gösteren mesleki geçmiş bilgileri ile vermek istediği şahsi bilgiler yer alacaktır ),

8-) Altı (6) adet vesikalık fotoğraf ( son 6 ay içerisinde çektirilmiş olacaktır. ),

9 -) Adli Sicil Beyanı (Bu beyanı,  “ Optisyen-Gözlükçüler odasına kaydolmak bakımından 5443 sayılı Kanuna ve Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Yönetmeliğine göre üyeliğe engel teşkil eden mahkumiyetimin veya meslekten yasaklama cezamın bulunmadığını beyan ederim. “ şeklinde olacak,  mahkumiyet veya yasaklama cezası var ise, buna dair karar ve sair belge de eklenecektir. Bu beyanın gerçeğe aykırılığı halinde, ilgililer Türk Ceza Kanununa göre sorumluluğu saklıdır. )

10-) İkametgah Belgesi ( Nüfus Müdürlüğü, Muhtarlık veya E Devlet uygulamasından alınabilir. Herhangi bir sebeple mesleğini icra etmemekte olan meslek mensubu, ikametgahlarını teyit etmek üzere ikamet ettiği yerin mülkiyetinin kendisine, eşine, çocuklarına veya birinci derece kan hısımlarına ait olduğunu gösteren tapu senedi veya kiracı olunan hallerde taraf olduğu kira sözleşmesini istenilen belgelere ekleyecektir. Yönetmelik 55/3),

11-) Noterlikçe onaylanmış imza sirküleri( Odaya kayıt  olacak meslek mensubunun üyelik için başvuru dilekçesine veya üye kayıt fişini Oda yetkilisinin huzuru ile imzalanması halinde, ayrıca “İmza sirküleri aranmayacaktır.”

12-) Türk  Optisyen-Gözlükçüler Birliğince belirlenmiş Oda Giriş ve Yıllık Aidat Ücretlerinin ödendiğini gösteren tahsilat makbuzu  (Odaya Giriş Aidatı 1174,80-TL + 2019 Yılı %50  Yıllık Üyelik Aidatı 587,40 TL = Toplam 1,762.20 TL),

13-) Faaliyette Bulunan Optisyen/Gözlükçü ünvanına sahip gerçek kişi adına İl Sağlık Müdürlükleri  tarafından düzenlenen “ Optisyenlik Müessesesi Ruhsatnamesi” fotokopisi  ( Oda tarafından “ Aslı Gibidir “ onayı yapılıp dilekçeye eklenecektir. )

14-) Mesul Müdür (Optisyen/Gözlükçü ) dışındakiler Personel Çalışma Belgesi Fotokopisi ekleyecektir.

            Yukarıda belirtilen bilgi ve belgelerin eksiksiz olarak verilmesinden sonra Oda Yönetim Kurulu gereken incelemeyi tamamlayıp meslek mensubunun başvurusunu en geç yirmi iş günü içinde karara bağlar. Bu cümleden olarak ;

  1. Üyelik kaydına karar verilmesi üzerine, bu işlem, Oda tarafından Optisyen-Gözlükçü Bilgi Sistemine işlenip kaydedilmek zorundadır.
  2. Optisyen Gözlükçü Bilgi Sisteminde kaydı bulunmayan meslek mensupları, 5193 sayılı Optisyenlik Hakkında Kanunun ve Türk Optisyen Gözlükçüler Birliğince yürürlüğe konulan Yönetmenliklerin bahşettiği  haklardan yararlanamaz.
  3. Üyelik dilekçesinin ve gerekleri belgelerin verilişi 5193 sayılı Kanunun Geçici 4. Maddesinin Beşinci fıkrasındaki (3) aylık süre içerisinde gerçekleşmiş ise; Üyelik kararı hangi tarihte verilmiş olursa olsun üyelik kaydı söz konusu süre içinde yapılmış sayılacaktır.

AİDAT VE  ÜYE KAYIT ÜCRETLERİNİN YATIRILACAĞI BANKA BİLGİLERİ

  1. İş Bankası Meşrutiyet Şubesi

IBAN :  TR 67 0006 4000 0014 2131 1173 68

                Hesap Sahibi : II. Bölge Ankara Optisyen Gözlükçüler Odası

                Yatırılacak Tutar Toplamı : 1.762,40.-TL

                Açıklama : Optiyen Gözlükçü Adı Soyadı ve TC Kimlik  Numarası belirtilecek.

Üyelik işlemleri Meşrutiyet Mahallesi Konur 2 Sokak No:41/19 Bakanlıklar/Ankara adresinde bulunan Oda Merkezinde yapılacaktır. Evrakların eksiksiz olarak mesai  günleri ve saatleri içerisinde getirilmesi durumunda üyelik talebiniz kabul edilecektir. Oda kayıtlarınızın ivedi olarak yapılması menfaatiniz icabıdır.

Bilgilerinizi rica ederiz.

II. BÖLGE

Ankara Optisyen –Gözlükçüler Odası

Yönetim Kurulu

               

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.