Optik Gazete

Bebeklerde Göz Sulanması Neden Olur Ve Nasıl Tedavi Edilir?

Gündem

Göz sulanması, göz ile ilgili birçok hastalığın habercisi olmaktadır.

Bebeklerde Göz Sulanması Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

Göz hayati öneme sahip olan organlardan biri olarak belirtilmektedir. Bebeklerin yaşamın ilk günlerinde göz muayenesinden geçmesi de bundan dolayı olmaktadır. Bebeklerde ve çocuklarda gözlerin sulanması ile ortaya çıkan hastalıklar bulunmaktadır. Bu hastalıklar için erken tanı ve tedavi son derece önemli olmaktadır. Bebeklerde göz sulanması neden olur ve nasıl geçer tüm detayları ile derledik.

Göz sulanması, göz ile ilgili birçok hastalığın habercisi olmaktadır. Göz hastalıkları özellikle bebek ve çocuklarda sık rastlanan bir durum olarak belirtilmektedir.

Bebeklerde Göz Sulanması Neden Olur?

Bebeklerde görülen göz sulanmasının en basit nedeni göze yabancı bir cisim kaçması olarak ifade edilmektedir. Bunun dışında göz tansiyonu, göz kapağındaki bozukluklar ve gözyaşı kanalının tıkanık olması sulanmanın nedenleri arasında olmaktadır. Gözün sulanması sonucu ortaya çıkan rahatsızlık durumu kişinin görme yetisini kaybetmesine neden olabilecek kadar ciddi boyutta olabilmektedir.

Bebeklerde görülen göz sulanması alerjik hastalıklardan da kaynaklı olabilmektedir. Kimyasal bir madde ile etkileşimde bulunulması da gözlerde sulanma olmasına neden olmaktadır. Göz tansiyonu ve göz çizilmesi gibi durumlar da gözlerde sulanmanın nedenleri arasında gösterilmektedir. Göz sulanması sebeplerine bakıldığında vakit kaybetmeden doktora gidilmesi tavsiye edilmektedir.


Bebek ve çocuklarda gözyaşı kanalının tıkanık olma durumu sık rastlanan bir göz sulanması nedeni olmaktadır. Bebeklerin her iki gözünde de çapaklanma ve sulanma var ise göz kanallarının tıkanık olabileceği düşünülmektedir. Gözyaşı gözü koruyan bir salgı olmaktadır. Gözyaşı tıkanıklığı yaşayan kişilerde gözlerde kızarıklık, akıntı, yanma, net görmeme, çapak, batma hissi gibi çeşitli rahatsızlıklar olmaktadır.

Nasıl Geçer?

Bebeklerde görülen göz sulanmasının en bilinen nedeni doğuştan gözyaşı kanal tıkanıklığı rahatsızlığı olmaktadır. Bu hastalığın tedavi edilmesi aşamasında uygun masaj, kese temizliği, antibiyotik damlalar ve kapak hijyeni gibi birtakım teknikler kullanılmaktadır. Gözlerde ortaya çıkan kanal tıkanıklığı doktor tarafından tavsiye edilen durumlar uygulandığı halde açılmıyorsa cerrahi müdahale yaşı bu hastalık için 1 ve 1,5 yaş arası olmaktadır. Sulanma ve çapaklanmanın durumuna göre doktor cerrahi müdahalenin zamanını belirlemektedir. Oldukça kısa süren bu müdahale genellikle 1,5 yaşına doğru yapılmaktadır.

Çocuklarda bebeklikten itibaren ortaya çıkan gözlerde sulanma durumu göz sağlığını tehdit eden önemli hastalıkların belirleyicisi olmaktadır. Bu nedenle vakit kaybetmeden bir uzmana gidilmesi ortaya çıkacak olan ciddi hastalıkların önlenmesini sağlamaktadır. Bebeklerin gözlerindeki sulanma için oküloplastik muayene yapılması gerekmektedir. Bu muayene sonrasında doktor uygulanacak tedavi yöntemlerine karar vermektedir.

Kaynak: www.hurriyet.com.tr

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.