Optik Gazete

Çift Görme Sorunu Neden Olur?

Gündem

Nöroloji Uzmanı Dr. Osman Demir, çift görme (diplopi) sorununun, göz kaslarına giden sinirlerde veya beyindeki bir hastalık sonucunda da ortaya çıkabileceğini söyledi.

Çift görmenin; paralel olması gereken görme aksının bozulması sonucunda oluştuğunu, bu durumda hastanın, tek gözüyle baktığında tek gördüğü halde, her iki gözle baktığında objelerin retinaya farklı açılarda düşmesi nedeniyle çift gördüğünü belirten Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Osman Demir, "Çift görme göz kaslarında, göz kaslarına giden sinirlerde veya beyindeki bir hastalık sonucunda oluşabilir.

Nörolojik hastalıklar, diyabet, hipertansiyon, tiroit hastalıkları ve tümörleri, beyin damar tıkanıklıkları, kafa içi basıncını arttıran hastalıklar, beyin tümörleri en sık rastlanan nedenler arasındadır. Çift görmesi olan kişilerde nöroloji uzmanı ile göz hastalıkları uzmanının iş birliği gerekir. Teşhis için çeşitli tetkikler yapılır. Tedavisi altta yatan hastalığa göre değişir. Çift görme genellikle göz kaslarındaki sorun ya da kırma kusurları nedeniyle oluştuğundan ciddi değildir ve düzeltici lensler veya cerrahi yöntemler ile tedavi edilebilir. Ancak, bazı durumlarda, çift görme ciddi nedenlerden kaynaklanabilir, yaşamı tehdit edebilir. Bu nedenle çift görmenin altında yatan neden teşhis edilmeli ve tedavi planı titizlikle takip edilmelidir” dedi.

Kaynak: Milliyet.com.tr
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.