Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları uzmanları, bir milimetrelik kesiden göze tüp yerleştirerek, göz tansiyonunu sona erdirdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Operatör Dr. Kamil Yavuzer, göz tansiyonunun görmeyi ileri derecede azaltan bir hastalık olduğunu belirterek, bu tür hastaların ya bir ömür ilaç kullanmak zorunda kaldıklarını ya da büyük kesili ameliyatlarla göz tansiyonu düşürmeye yönelik birtakım cerrahi işlemler geçirmek durumunda kaldıklarını söyledi. Yaklaşık iki yıldır dünyada, son bir yılda da Türkiye’de uygulanan xen implant ile göz içerisine bir milimetrelik kesiden tüp yerleştirilerek göz içi basıncının düşürüldüğünü ifade eden Yavuzer, “Daha önce ilimizde ve bölgemizde uygulanan bir ameliyat değilken, biz birkaç hastamıza bunu uyguladık ve önemli ölçüde başarı yakaladık. Bizim hastalarımız, sadece bir milimetrelik kesiden geçirmiş oldukları ameliyatla artık göz tansiyonu için ilaç kullanma durumunda kalmayacakları gibi uzun dönem tekrar tekrar yapılacak işlemlere de maruz kalmamış olacaklar” dedi.
Operatör Dr. Yusuf Evcimen ise yapılan uygulamanın hem hastaların konforu açısından önemli olduğunu hem de bu işlemin ekonomik açıdan devlete katkı sunduğunu vurgulayarak, “Günde 3 damla damlatan göz tansiyonu bir hastanın devlete yıllık maliyeti bin TL dolayında oluyor. Ancak yaptığımız bu uygulama ile hasta ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalmadığı gibi devlete de ekstradan katkısı olacak. Bunun yanında göze takılan tüp sayesinde göz kızarıklığı, gözde sulanma, kirpiklerde uzama, göz çevresinde ilaca bağlı morluklarda azalma olacak” ifadelerini kullandı.
Ameliyatın genel anlamda başarılı geçtiğini ve hastaların sağlık durumlarının iyi olduğunu dile getiren Evcimen, “Hastalarımızın şu an göz tansiyonları hedeflediğimiz göz basıncına ulaştı. Hastalarımızın postopratif konforları gayet iyi. Hastalarımız artık göz tansiyonu ilaçları kullanmayacaklar. Bu da hastanemiz açısından önemli bir başarıdır” ifadelerini kullandı.
Hastane Başhekimi Ümit Haluk İliklerden ise yapılan ameliyatın Türkiye’nin belli başlı merkezlerinde yapıldığına dikkat çekerek, “Doğu Anadolu Bölgesinde ilk defa bu ameliyatları gerçekleştirdikleri için doktorlarımıza teşekkür ediyorum. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak bu tarz modern ve çağdaş tıbbi tedavilerin hepsini hastanemizde yapmak istiyoruz. Bunları başlattık. İnşallah daha iyilerini de yapacağız” dedi.
Daha önce her gün gözlerine damla damlatmak zorunda kaldıklarını ifade eden hastalar da, artık ilaç kullanmayacakları için mutlu olduklarını söylediler. Böyle bir ameliyatın Van’da ilk defa gerçekleşmesinin önemli olduğunu da sözlerine ekleyen hastalar, doktorlar başta olmak üzere hastane yönetimine teşekkür ettiler.
Kaynak: haberler.com
Şükran şen 5 Yıl Önce
İstanbuldada mevcutmu
Ömer 5 Yıl Önce
2016/01/14 ayında trafik kazası yaptım beyin kanaması geçirdim o zamandan beri gözüm de kayıp var göz rengim mavi oldu ilk nakil olduğunda fazk afu çektiğim için hemen ardından göz tüpü takıldı defalarca bu tüp tıkandı görme yüzdem %40 50 ye kadar ulaşmış iken tüp ameliyatı görme olanağımı sıfırladı 3 defa kornea nakli geçirdim bi kaç defa tüp ameliyatı yardımcı olursanız sevinirim ne yapmalıyım
Bahar Aksu 3 Yıl Önce
yalnis yapilan katarak ameliyatindan gorme kaybim oldu korneya nakili oldum 2 yil oldu simdide goz tansiyonum cok yuksek tup takilmasi lazimmis nasil ve maliyeti nedir sosyal guvencem var devlet oduyormu Aydinlatirsaniz mutlu olurum cok tesekkurler