Uzmanlar Uyardı, Göz Beyazındaki Renk Değişimi Ciddi Vitamin Eksikliği İşareti....
Uzmanlar, gözlerde ve ciltte sarılık olarak da bilinen "sarımsı bir renk tonunun" B12 seviyenizin düşük olduğunun bir uyarı işareti olduğu konusunda uyardı.
Uzmanlar, bu eksikliğin tedavi edilmediği takdirde "daha ciddi komplikasyonlara" yol açabileceği konusunda uyarıyor.
B12 vitamini vücut tarafından sağlıklı kırmızı kan hücreleri oluşturmak için gerekli bir vitamindir.
Yeterli B12 olmadan, vücutta oksijen taşımak için yeterli kırmızı kan hücresi olmayabilir ve bu da çeşitli yan etkilere neden olabilir.
Ellerde ve ayaklarda "karıncalanma", B12 eksikliğinin erken uyarı işaretidir. Vücudunuzda B12 vitamini eksikliğini ne kadar çabuk fark ederseniz, diyetinizi değiştirerek, takviye alarak veya doktorunuzdan enjeksiyon alarak o kadar çabuk tedavi olabilirsiniz.
Sarılık Yapıyor!
Sarılık B12 eksikliğine işaret edebilir. Bu nedenle, semptomların farkında olmak önemlidir.
"Enerji vitamini" olarak da bilinen B12 vitamini, sinir ve kan hücrelerini sağlıklı tutmaktan DNA oluşumuna katkıda bulunmaya kadar vücuttaki bir dizi süreçte merkezi bir rol oynar."
B12 eksikliğinin tipik belirtileri arasında baş dönmesi ve yorgunluk yer alır ancak daha sıra dışı belirtiler arasında sık sık karıncalanma ve ciltte ve gözlerin beyazlarında soluk, sarımsı bir renklenme vardır.
B12, kırmızı kan hücreleri yapmak için gereken DNA'nın üretiminde hayati bir rol oynuyor. Bir eksiklik, megaloblastik anemiye yol açarak kırmızı kan hücrelerini büyük, kırılgan ve parçalanmaya yatkın hale getirir. Bu, ciltte ve gözlerde sarımsı bir renk tonuna neden olan aşırı bilirubine yol açar.
"Onsuz, sinirler açığa çıkar ve düzgün çalışmayabilir."
Yaşlı insanların B12 eksikliği geliştirme olasılığı daha yüksektir.
60 yaşından sonra B12 vitamini eksikliği yaşama ihtimalimiz üç kat daha fazladır.
Uzmanlar, insanları gözlerini sağlıklı tutmak için hayati bir vitaminin eksik olduğu konusunda uyardı...
“Eksikliği önlemenin etkili bir yolu, Marmite gibi maya özü, bazı bitkisel süt alternatifleri, soya yoğurtları ve kahvaltılık tahıllar dahil olmak üzere B12 Vitamini ile güçlendirilmiş gıdaları tercih etmektir.
“B12 eksikliği ele alınmadığı takdirde, görme ve hafıza sorunları gibi sinir sisteminizi etkileyen nörolojik sorunlar ve kan hastalığı gibi daha ciddi komplikasyonlara yol açabilir.
"Vücudunuzun B12 ihtiyaçlarını karşılama konusunda ekstra sigorta sağlayan bir B12 vitamini takviyesi de düşünmelisiniz."
B12, aşağıdaki gibi gıdalarda bulunabilir:
- Et
- Balık
- Yumurtalar
- Peynir
- Tereyağı
- Maya özü
- Güçlendirilmiş gıdalar.
B12 eksikliğiniz olduğunu düşünüyorsanız, en kısa sürede mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
Kaynak: www.halktv.com.tr