26 Nisan 2019 tarihinde (dün) Altınbaş Üniversitesi Mahmut bey yerleşkesi “Fatma Altınbaş Konferans Salonunda” düzenlenen sempozyum bu konuda bir Üniversite’nin düzenlediği ilk sempozyum olarak Optik sektörüne örnek teşkil etti.
Düzenleme ve bilim kurulu başkanı Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Nihal Bağlıoğlu ve moderatör Dr. Öğretim Üyesi Sebile Azırak başkanlığında 4 oturum halinde düzenlenen sempozyum tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı, açılış konuşmasını yapan rektör yardımcısı Prof. Dr. Turgut İpek tüm katılıcılara sempozyuma geldikleri için teşekkür etti, ve sempozyumu neden düzenlediklerini anlattı.
Optik sektöründen üretici, toptancı, tedarik ve dağıtım firmaları, sivil toplum kuruluşları ile üniversitelerden akademisyenlerin konuşmacı olarak katıldığı sempozyum katılımcılara bilimsel çalışmalarını sunma, deneyimli uzmanlardan katma değeri yüksek geri–dönüşler alma, fikir alış-verişinde bulunma, yeni iş birliklere ve ortak çalışmalara zemin hazırlama fırsatı sunmak amacı ile düzenlendi. Optisyenlik bölümü öğrencilerinin de oldukça ilgisini çeken sempozyumda sektörün son günlerde en önemli gündem maddelerinden Oda ve Birlik konusu da tartışıldı.
Ayrıca optik sektörünü ilgilendiren kanun-mevzuat, optisyenlik mesleğinin tarihsel gelişimi ve geleceği, optisyenlikte staj, eğitim, optisyenlikte paket programlar, kontak lens çeşitleri ve teknolojileri, optik ve oftalmik Cihazlar, az görme aletleri, göz Hastalıkları, göz anatomisi ve fizyolojisi, görme optiği konuları hakkında detaylı bilgi paylaşımlarında bulunuldu.
Sempozyuma katılan Eke&Şimşek International Law&Consultancy kurucu ortağı Opak Lens AŞ Baş Hukuk Müşaviri Av. Suat Şimşek Optik sektörüne hukuksal yaklaşımlar konusunda bilgiler vererek, Optisyenlik Mevzuatı Çerçevesinde internet üzerinden optik ürünlerin satışa konu edinilmesi hakkında hukuki değerlendirmelerde bulunarak, optik sektörü olarak bu konuda nasıl mücadele edilmesi gerektiği hakkında bilgiler paylaştı.
Opak Lens İş Geliştirme Müdürü Fatma Küçüktaş “Yasa dışı Online Kontak Lens Satışları” ve bu satışların optik sektörüne ve ayrıca kullanıcı göz sağlığına verdiği zararlar konusunda bilgiler vererek, bu satışlarla neden ve nasıl mücadele edilmesi konusunda bilgiler verdi.
Opak Lens Pazarlama ve Kontak Lens Eğitim Müdürü Hülya Şenyüz Presbiyopi lenslerinde yeni bir konsept olan Safilens Afocal hakkında bilgiler verdi ve bu yeni tasarımın kullanıcılar için getirdiği kolaylıklar ile kullanım konforu konularını anlattı.
Opak Lens Cam Eğitim Müdürü Zafer Şibik ise Opak lens’in optisyenlik müesseslerine sunduğu oldukça geniş cam ürün portföyü ve teknolojileri konusunda detaylı bilgi paylaşımında bulundu. Opak Lens’in Akay Optik fabrikasında kullandığı cam üretim teknolojileri olan Optik First, EyeView ve Edge Blending konusunda bilgiler veren Zafer Şibik bu teknolojilerin optik camlara ne gibi üstün özellikler kazandırdığını anlattı ve kullanıcılara verdiği extra konfor hakkında bilgiler verdi.
Optisyen.com ekibinden sempozyuma katılan Ayhan Demircan optisyenlik öğrencilerinin karşılaştığı staj zorlukları hakkında bilgiler paylaşarak bu konunun öğrenciler için ne şekilde kolaylaştırılarak sektöre faydalı hale getirilebileceğini detaylı bir şekilde anlattı.
Adıyaman Üniversitesi’nden öğretim görevlisi Gül Nihal Yeşildal’da üniversite olarak optisyenlerin kamuda istihdamı için yaptıkları “Sesime Ses Ver” etkinliği hakkında bilgiler vererek katılımcıların bu konuda desteklerini beklediklerini açıkladı.
Değişik üniversitelerden akademisyenlerin göz anatomisi ve göz sağlığı üzerine bilgiler verdiği sempozyum, bu türde sempozyumlarda yine buluşmak dilekleri ile son buldu.
Biz de Optik Gazete olarak Altınbaş Üniversitesini bir ilk olan bu sempozyumu düzenlemeleri dolayısı ile kutluyor ve diğer Üniversitelere örnek olmasını ve sektör için oldukça faydalı olan bu tür etkinliklerin çoğalarak devam etmesini diliyoruz.
Nihal BAĞLIOĞLU 6 Yıl Önce
Umut ediyorum giderek daha güzel işlere imza atacağız. Seneye görüşmek dileğiyle.