Optik Gazete

Türk Mucizesi! Dünyada Bir İlk Gerçekleştirildi...

Gündem

'Ben biraz daha az görsem…' deme lüksü yok.


VSY Biotechnology; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan Türkiye'nin ilk ve tek biyoteknoloji Ar-Ge Merkezi'nde geliştirdiği Acriva Reviol Tri-ED lensleri ile dünyada bir ilki gerçekleştirdi.

Türk katarakt lensi Acriva Reviol Tri-ED, 80 yaşındaki hastaları bile 18 yaşındaki görüş gücüne kavuşturuyor. Tri-ED, göz kusurlarını düzelterek; uzak-orta ve yakın mesafelerde kesintisiz, sürekli görüş imkânı sağlıyor.

Trifokal özelliği ve EDOF teknolojisini bir arada bulunduran tek lens olmasıyla tüm dünya ülkelerinde öne çıkan inovatif Acriva Reviol Tri-ED; göz kusurlarını düzelterek uzak- orta ve yakın mesafelerde kesintisiz sürekli görüş sağlıyor.    Tri-ED ile yapılan klinik çalışmalar da bu üstün teknolojinin başarısını gözler önüne seriyor.

Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Katarakt ve Refraksiyon Cerrahisi Birim Başkanı Dr. M. Necdet Cinhüseyinoğlu, Türkiye'de Tri-ED'i hastalarında uygulayarak sonuçları kaydetti. Dr. Cinhüseyinoğlu, Tri-ED uyguladıkları hastaları belirli aralıklarla takip ettiklerini, bu süre zarfında uzak-yakın görme, kontrast duyarlılık testlerini yaptıklarını belirterek ulaştıkları sonuçları şu şekilde açıkladı:

"Acriva Reviol Tri-ED uygulamasının ardından, düzenli olarak hastalarımın kontrollerini yaptım. Hastalarımda gerçekleştirdiğim testlerden olumlu sonuçlar aldıktan sonra Tri-ED'in çok iyi bir lens olduğuna karar verdim. Sürekli görüş devamlılığı arz eden bu lenslerin diğer lenslere göre iyi olduğunu fark ettim.   Tri-ED tüm katarakt hastalarına lazım, çünkü kimsenin 'Ben biraz daha az görsem…' deme lüksü yok. Böylesine üstün bir teknolojiye sahip olan lensin Türkiye'de üretilip, dünyaya satılmasından dolayı gururluyuz."

Kaynak: haberler.com


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.