Her dönem hedefini ilk önce tutturan ekip, bir sonraki dönemin dallarını hangi sembolün süsleyeceğine karar veriyor.Bu ekiplerin hedeflerine daha hızlı ve verimli bir şekilde ulaşmalarını sağlarken birbirleri arasında tatlı bir rekabet oluşturuyor.
Boyama yapılırken yalnızca satış ve pazarlama ekibinden değil, şirketin üretimden lojistiğe, kurumsal iletişimden finansa kadar pek çok farklı birimindeki ekiplerden temsilciler de boyamaya eşlik ediyor. Şirketin ortak hedefleri için el birliğiyle çalışılarak ağacın dalları renklendiriliyor. Bu sırada boyama yaparken çekilen fotoğraflardan oluşan görsel çalışma bir e-posta aracılığı ile tüm şirket çalışanlarına iletiliyor.
VSY Biotechnology’nin bu uygulaması geçtiğimiz yıl papatya yaprakları ile başlamıştı.
Ekiplerin büyük ilgisini çeken bu etkinlik sayesinde şirkette yaprak boyama yarışı yaşanıyor; satış ekiplerinin hedeflerine ulaşmasında motive edici bir faaliyet olarak bu yıl da başarıyla devam ediyor.
VSY Biotechnology CEO’su Dr. Ercan Varlıbaş, bu uygulamayı 2016’da daha da geliştirdiklerini belirterek; “Sürdürülebilir gelişme kapsamında hem VSY Biotechnology’ye hem de çalışanlarımıza katkı sağladıkça artan mutluluğumuzdan ilham aldık ve ağacımızın ismini Mutluluk Ağacı koyduk. 2015’te olduğu gibi bu yıl da artan verimlilik oranlarımız ile hedefimiz olan ‘biyoteknoloji alanında dünyanın ilk 5 şirketi içerisine girmek’ için önemli yol kat edeceğiz” şeklinde konuştu.
VSY Biotechnology İnsan Kaynakları Müdürü Buket Yalçın ise motivasyonun insan kaynakları fonksiyonları arasındaki en önemli unsur olduğunun altını çizerek şunları söyledi: "Motivasyonun önemi, bazı firma yöneticileri tarafından yeterince fark edilemeyebiliyor. Fakat insan kaynakları yönünden üzerinde durulması gereken çok önemli bir faktördür. Motivasyon için birçok farklı etmen var. Maddi kazanç, çalışan motivasyonunda en önemli faktör gibi görülse de aslında bu unsurun önüne geçen birçok etmen mevcut. Öncelikle çalışanlar yaptığı işten psikolojik olarak tatmin olmuyor, aidiyet duygusu gelişmiyor ise bir süre sonra oluşan açığı maddi kazanç kapatmayacaktır. Çalışanın kendisini başarısının bir parçası görmesi, prestij kazanması, saygı ve değer görmesi ancak başarıya ve sürekliliğe katkı sağlayarak daha verimli işler yapılmasına imkan verecektir."
Kaynak: Milliyet