Optik Gazete

Tiroid Hastalığı ve Göz Çıkıklığı

Tiroid Hastalığı ve Göz Çıkıklığı
Sağlık

Tiroid hastalığından kaynaklanan göz çıkıklığı tedavide geç kalındığında görme kaybına yol açabiliyor.

 Dünyagöz Ankara’dan Prof. Dr. Mehmet Ünal, orbita dekompresyonu ameliyatı ile gözün yerine oturtularak estetik bir yarar sağlandığını belirterek, “Göz arkasında görme siniri sıkışması sonucu görme kaybı oluşabiliyor. Bu ameliyatla sıkışıklık giderilerek körlük önlenebiliyor” dedi.

Boyunun ön kısmında bulunan tiroid bezi hastalığı, vücutta başta göz olmak üzere bacak ve ayaklarda etkilenme yapabiliyor. Hastalığın gözde yarattığı rahatsızlıkların başında ise göz çıkıklığı, şaşılık, çift görme, üst göz kapağında aşırı yükselme nedeniyle üstte gözün beyazının görülmesi geliyor.

Körlük Oluşabilir

Dünyagöz Ankara’dan Prof. Dr. Mehmet Ünal, göz çıkıklığının en sık bilinen nedeninin tiroid hastalığı olduğunu söyledi. Bu şekilde oluşan göz çıkıklığında göz kaslarında aşırı kalınlaşma ve sertleşme oluştuğunu anlatan Dr. Ünal, “Bu durum görme sinirine zarar verebilir ve görme kaybı ve körlük oluşabilir” diye konuştu.

Ameliyatla Hem Estetik Hem Sağlık Kazanın

Göz çıkıklığında tedavide geç kalınması durumunda görme kaybı yaşayan hastalarla karşılaştığını belirten Mehmet Ünal, yapılacak operasyonu şöyle anlattı: “Orbita dekompresyonu ameliyatı ile göz yuvasını genişletiyoruz. Göz yuvası (Orbita) ile diğer organlar arasında kemik duvarlar vardır. Ameliyatla bu kemikler çıkarılır. Orbita yağ dokusunun bir kısmı alınır ve öne doğru çıkmış olan göz yerine oturtulur. Bu ameliyat göze ve görmeye bir zarar vermez.”

Mehmet Ünal, bu ameliyatla hastanın estetik bir göz yapısına kavuşacağını ifade etti. Prof. Dr. Ünal, “Ayrıca her 3 hastadan birinde bulunan göz arkasında görme siniri sıkışması sonucu görme kaybı varsa sinir sıkışıklığı giderilerek körlük önlenir” dedi.

Kaynak: sagliktayenilikler.com