Degrade Güneş Gözlükleri Nedir Avantajları Var mıdır?

Degradeli güneş gözlükleri sadece trend belirleyen bir aksesuardan çok daha fazlasıdır.

Degrade Güneş Gözlükleri Nedir Avantajları Var mıdır?
16 Ağustos 2024 Cuma 10:35

Degrade Güneş Gözlükleri Nedir Avantajları Var mıdır?

Degradeli güneş gözlükleri sadece trend belirleyen bir aksesuardan çok daha fazlasıdır. Bu gözlüklerin üst kısmı önemli ölçüde renklendirilmiştir ve neredeyse renklendirilmemiş bir alt kısma doğru kademeli olarak incelir. Kesinlikle çarpıcı bir estetiğe sahiptir, ancak tasarımın bir amacı var mı ve bu güneş gözlüklerini takmalı mısınız?

Degrade Camlar nelerdir?

Güneş gözlükleri degrade camları, renk tonunun yukarıdan aşağıya doğru kaybolduğu iki tonlu güneş gözlükleridir. Bu gözlük, sadece havalı görünmekle kalmayıp aynı zamanda gözlerinizi zararlı güneş ışığından ve diğer doğal unsurlardan koruyan tasarımının çekiciliği nedeniyle hem erkekler hem de kadınlar için popüler bir seçenektir.

Degradeli camların renk tonu, iki tonlu oldukları için üstte koyudan altta açık veya renksiz hale doğru kademeli olarak azalır. İki amaca hizmet eder: Görüş hattınızı temizlemek ve yukarıdan gelen parlamanın şiddetini azaltmak.

Degrade gözlük takmak, çeşitli aktivitelere katılırken güneş tam tepedeyken bile dışarı çıkmanıza ve rahat kalmanıza olanak tanır. Ancak, bu durumda UV göz koruması eksiktir, bu nedenle bu ekstra işlevi olan bir çift aramanız gerekecektir.

Degradeli güneş gözlükleri, çevrenizi görme yeteneğinizi korurken gözlerinizi yukarıdan gelen güneş ışığından korur (araba ön camlarındaki güneş perdelerini düşünün). Bu tür bir güneş gözlüğü takmak, araba kullanma ve yürüyüş gibi aktiviteler dahil olmak üzere çeşitli etkinliklerde yardımcı olabilir.

Bazı degrade tonlu güneş gözlükleri, tüm camda tek bir renk bulunan geleneksel tonun aksine, iki veya daha fazla farklı tonu birleştirir. Bir diğer mükemmel seçim ise, tonun yukarıdan aşağıya ve aşağıdan yukarıya doğru gittiği ve orta kısmı en açık bırakan çift degradeli güneş gözlükleridir.

Degrade güneş gözlüklerinin avantajları

Degrade gözlükler, güneş parlamasından koruduğu için sürüş sırasında kullanılacak en iyi gözlüktür. Ayrıca, ışığı tamamen engellemez, böylece gözlerinizi kısmanıza gerek kalmadan gösterge panelini ve ön camdan dışarıyı görmenizi sağlar. Ayrıca, bu gözlükleri içeride veya gölgeli ortamlarda kullanırken net bir şekilde görebilirsiniz.

Ayrıca, bu lensler yürüyüş yaparken ve açık hava spor aktiviteleri yaparken etrafınızdaki ortamı görmenize yardımcı olarak renk ve kontrastı artırarak daha fazla ayrıntı görmenizi sağlar. Ayrıca gözlerinize güneş ışınlarına, toza ve görüşünüzü etkileyebilecek diğer unsurlara karşı en iyi korumayı sağlarlar.

Camlar aşırı koyu renklendirilmediğinden, dışarıdaki insanlarla konuşurken bile doğru göz temasını koruyabileceğiniz için sosyal ortamlarda mükemmeldir.

Bu güneş gözlüklerini takmanın sağlık açısından net bir avantajı olmasa da, degrade camların moda anlayışınıza daha fazla kişilik katması gibi avantajları vardır. Bu çift, pilot güneş gözlükleri, yuvarlak, kare ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli çerçeve tasarımlarını tamamlar ve sofistike bir estetikle ince bir görünüm sunar.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.