Cep telefonları, güneş gözlükleri, çaydanlıklar, çatallar, bıçaklar, tabaklar, heykel ve dürbün çıktı.
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan çalışmada dalgıçlar tarafından denizden çaydanlık, tabak, otomobil lastiği, gözlük, fırça, metal heykel gibi eşyalar çıkarıldı. Antalya'da dalgıçlar tarafından gerçekleştirilen deniz dibi temizliği çalışmasında denizden çok sayıda atık çıkarıldı.
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi tarafından Kaleiçi Yat Limanı'nda gerçekleştirilen deniz dibi temizlik çalışmasına 4 dalgıç katıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve deniz polisi tarafından da desteklenen çalışmada dalgıçlar, denizden tabak, çatal, çaydanlık, oyuncak araba, başı kırılmış metal heykel, gözlük, çizme, çam şişe, otomobil lastiği, fırça gibi eşyalar çıkardı. Atıklar, daha sonra belediye ekiplerince çöplük alanına götürüldü. Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkan Yardımcısı Sayın Hanifi Demirkıran, çalışmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, deniz polisinin katkısıyla deniz dibi temizliği yapıldığını söyledi. Denizden ekmek yemek için deniz temizliği yapılması gerektiğini vurgulayan Demirkıran, "Kışın burada tekneler battı. Çıkanlar, batan teknelerin kalıntılarıdır. Bilinçli olarak denize atılan atıklar değil. Denizden ekmek yiyen bir insan bunu atarsa terbiyesizlik yapmış olur" dedi. Çevreyi kirletenin kendisinin de kirli, temiz olanın çevresinin de temiz olacağını dile getiren Demirkıran, "Denizi kirletirsek kendi ayağımıza balta vurmuş gibi oluruz" ifadesini kullandı.
Gönüllü olarak çalışmaya katılan dalgıç Ali Yardan ise deniz dibinin oldukça kirli olduğunu, temizlik için çeşitli bölgelerden yüzlerce kez dalış yaptığını kaydetti. Kaleiçi Yat Limanı'na temizlik için her daldığında aynı manzarayla karşılaştığını vurgulayan Yardan, şunları kaydetti: "Bugün gücümüz yettiğince bir temizlik yaptık ama daha detaylı bir çalışma için geniş katılım lazım. Vatandaşları ve dalgıçları duyarlı olmaya çağırıyorum. Çünkü hepimiz denizden ekmek yiyoruz. Teknelerden turlar esnasında düşen atıklar var. Deniz dibinden cep telefonları, güneş gözlükleri, çaydanlıklar, çatallar, bıçaklar, tabaklar, heykel ve dürbün çıkardık. Daha duyarlı olup denizlerimize sahip çıkmalıyız."
Kaynak: haberler.com
İlgili Galeriler