Erken Teşhisle Körlüğü Engelleyen Teknoloji Geliyor

Türkiye’de Önlenebilir Körlüğün Öncüsü Olmayı Hedefliyor

Erken Teşhisle Körlüğü Engelleyen Teknoloji Geliyor
22 Ekim 2024 Salı 10:51

Erken Teşhisle Körlüğü Engelleyen Teknoloji Geliyor

TechAnkara Proje Pazarı'nda 100 girişimci arasından 3. seçilen Retinow Sağlık Teknolojileri, Türkiye’de önlenebilir körlüğün öncüsü olmayı hedeflediklerini açıkladı.

Türkiye’de Önlenebilir Körlüğün Öncüsü Olmayı Hedefliyoruz

Tuğba Piroğlu, erken teşhis ve yapay zeka teknolojileriyle göz sağlığında devrim yaratmayı amaçlayan ürünleriyle Türkiye’de ve dünyada dikkat çektiğini ifade eden açıklamasında, hastaların göz arkasının fotoğrafını çekerek, bu görüntüleri bulut sisteme aktardıklarını ve Retinow.ai ile birlikte yapay zeka tabanlı analizlerle kullanıcıya eş zamanlı raporlama sağladıklarını söyledi.

Bu teknolojinin, özellikle retina ve glokom hastalıklarında erken teşhis imkanı sunarak, görme kayıplarının yüzde 90'ını önlemeyi hedeflediklerine dikkat çeken Piroğlu, "Türkiye’de önlenebilir körlüğün öncüsü olmayı amaçlıyoruz. Ürünlerimiz sayesinde, erken teşhis ile göz sağlığında büyük fark yaratabiliriz." dedi.

8 Günde 1.6 Milyon TL Yatırım Aldık

2022 yılında kitle fonlamaya çıkarak, sadece 8 günde 1.6 milyon TL yatırım topladıklarını belirten Piroğlu, şöyle devam etti : “Retinow, bu fonla CE belgesi alarak büyük bir adım attı.  2024 son çeyreğinde TÜBİTAK 1501 desteğini kazandık ve 2025 yılı itibariyle Türkiye’de 15 özel hastanede ürünlerini konumlandırmayı hedefledik. İlk satışlarımızı Türkiye’de gerçekleştirmeyi planlıyoruz.  Rakiplerimizin bulunmadığı bu pazarda güçlü bir oyuncu olarak yer almayı hedefliyoruz.”

Görme Kayıplarını Büyük Ölçüde Engelleyeceğiz

TÜBİTAK-BİGG ve KOSGEB desteklerinden yararlanarak kurdukları şirkette, sağlık teknolojilerinde yenilikçi çözümler geliştirdiklerini anlatan Piroğlu, erken teşhis sağlayarak görme kayıplarını engellemede büyük rol oynayacaklarını  vurguladı.

Retinow’un hedefi Türkiye’nin ardından AB ve ABD pazarlarına yönelmek

Dış dünyayı görmemizi sağlayan ve algılamamızın %80’inden sorumlu en önemli duyu organımız olan gözlerimizde oluşan makula dejenerasyonu, diyabetik retinopati, glokom ve göz kuruluğu gibi bozukluklar görme kalitesini azaltıyor ve son noktada körlüğe neden olabiliyor. Sağlık istatistiklerine göre; Türkiye’de göz kuruluğu yaklaşık 30 milyon, makula dejenerasyonu 2 milyon, glokom 2,5 milyon ve diyabetik retinopati 1,9 milyon kişide görülürken, bu hastalıkların erken tanı ve doğru tedavisi kritik önem taşıyor. Retinow; güçlü yapay zeka algoritmasıyla yüksek doğrulukta sonuçlar vererek, bu hastalıkların erken teşhisi ile hastanın uzman göz hekimine  yönlenerek göz sağlığını korumasına yardımcı oluyor. Yakın zamanda başta alzheimer olmak üzere D vitamini eksikliği, kalp hastalıkları, parkinson gibi farklı hastalıkların da Retinow ile teşhisinin mümkün hale getirilmesi planlanıyor.

Bugüne kadar bir çok destek ve ödül kazanan Retinow girişimi, fonlamanın ardından ilk satışlarını Türkiye’de yapmayı ve kendi pazarında başarı elde ettikten sonra daha rekabetçi olan AB ve ABD pazarlarına yönelmeyi hedefliyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.