“Görülmeyen Dünya” Sergisinin Kapıları Ziyaretçilere Açıldı

"Görülmeyen Dünya" (World Unseen) sergisiyle benzersiz bir deneyim sunuluyor.

“Görülmeyen Dünya” Sergisinin Kapıları Ziyaretçilere Açıldı
15 Ekim 2024 Salı 10:29

Sanatın Dönüştürücü Gücünden İlham Alarak Hayata Geçirilen “Görülmeyen Dünya” Sergisi Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, Beykoz Belediyesi ve Türkiye Görme Engelliler Derneği iş birliğiyle gerçekleştirdiği "Görülmeyen Dünya" (World Unseen) sergisiyle benzersiz bir deneyim sunuyor. 20 Ekim tarihine kadar Kavacık Yaşam Merkezi’ndeki Vizyon 360 Beykoz’da ücretsiz olarak ziyarete açık olan sergi, fotoğraf sanatını yalnızca görmekle değil, dokunup hissetmekle de mümkün kılan yenilikçi yaklaşımıyla büyük beğeni topluyor.

Üstün görüntüleme teknolojilerinin ve görsel hikâye anlatıcılığının dönüştürücü gücüne inanan Canon, görmenin yalnızca gözlerle değil, kalple ve ruhla da mümkün olduğunu kanıtladığı “Görülmeyen Dünya” (World Unseen) sergisinin açılışını 12 Ekim Cumartesi günü Vizyon 360 Beykoz’da Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, Canon Ülke Direktörü Alexandre Emeryk ve Türkiye Görme Engelliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Koçak’ın katılımıyla gerçekleştirdi. Yalnızca görme engeli veya kısıtı olan bireyleri değil, aynı zamanda görme engeli bulunmayan kişileri de alışılagelmiş bakış açılarının ötesine geçmeye, dünyayı, fotoğrafı ve sanatı daha önce hiç hissetmedikleri bir şekilde deneyimlemeye davet eden bu eşsiz sergi ziyaretçilerine bambaşka bir yolculuk yaşatıyor.

Dünyaca ünlü fotoğrafçıların çarpıcı eserlerinin Braille alfabesi, dokunsal ve kabartmalı baskılarla sunulduğu sergi, Canon’un PRISMAelevate XL yazılımı ve Arizona yazıcı serisinin sahip olduğu ileri baskı teknolojisiyle hayata geçiriliyor. Canon marka elçileri Brent Stirton, Aleksander Nordahl, Nanna Heitmann, Samo Vidic, Yagazie Emezi gibi isimlerin yanında ünlü foto muhabirleri ve sanatçıların eserleri; hikayesel, dokunsal ve sesli anlatımlarla görme engeli olan ve olmayan bireyler arasındaki tüm duvarları kaldırıyor. Böylece sanatı herkes için erişilebilir kılan bu sergi, ziyaretçilerine çok yönlü bir sanat deneyimi sunuyor.

Canon Eurasia Ülke Direktörü Alexandre Emeryk: “Canon olarak teknolojiyi sadece inovasyonun bir parçası değil, insanların hayatlarına dokunmanın ve dünyayı iyilikle dönüştürmenin bir aracı olarak görüyoruz. Bu anlamlı proje, Kyosei felsefemiz olan “ortak fayda için birlikte yaşama” ilkemizin özünü tam anlamıyla yansıtarak sanatın birleştirici ve dönüştürücü gücüne hep birlikte tanıklık etmemizde büyük rol oynuyor. Bu yılın başında Londra’da gerçekleştirdiğimiz ilk sergiden bu yana EMEA bölgesi içinde pek çok farklı ülkede büyük ses getiren sergimizin Türkiye ayağını ise Beykoz Belediyesi ve Türkiye Görme Engelliler Derneği’nin değerli iş birliği ile gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyor; kendilerine desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek serginin ne kadar güçlü bir etki yarattığına dair duygularını paylaştı.

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler: “Görülmeyen Dünya Sergisi, görme engelli ya da görme kısıtı yaşayan bireylerin dünyasını daha yakından anlamamızı sağlayacak. Engelli kardeşlerimize de fotoğrafı farklı duyularla deneyimleme fırsatı sunarak, dünyaya dair ufuklarını açacak. Ev sahipliğimizde gerçekleşen bu çok özel ve anlamlı sergi için Canon Eurasia’ya çok teşekkür ederim. Hepimizi çok farklı ve çok anlamlı bir deneyim bekliyor” dedi.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Koçak ise; “Görüntüleme teknolojilerinin imkanlarını zorlayan bu eşsiz sergi; yalnızca görme engelli bireylerin görsel sanat deneyimlerinin önündeki engelleri ortadan kaldırmakla kalmıyor, ayrıca bizlerin günlük hayatta yaşadığı zorlukları herkese göstererek, hissettirerek ve yaşatarak fotoğraf sanatını hepimiz için ortak paydada erişilebilir kılıyor. Böylesine anlamlı bir projeye Canon ile imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek duygularını paylaştı.

Öte yandan serginin merkezinde yer alan eserler, derin duygusal etkileriyle öne çıkıyor. Brent Stirton’un son Kuzey Beyaz Gergedanı Sudan’ın yürek burkan fotoğrafı, Samo Vidic’in tek koluyla büyük bir azimle yarışan para atlet Darko Duric'in güç ve kararlılığını yansıtan görüntüsü, insan ve doğa arasındaki hassas dengeyi çarpıcı bir şekilde anlatan kareler, tüm ziyaretçilere ilham kaynağı oluyor.

Bu özel sergi sanatı, görsel bir deneyim olmaktan çıkarıp hisler, dokunuşlar ve hikayesel anlatımlarla derinleştiriyor. Siz de gördüğünüzün ötesine geçip, bu görülmeyen dünyayı hissedip keşfetmek için 12-20 Ekim tarihleri arasında Canon’un “Görülmeyen Dünya” (World Unseen) sergisini Kavacık Yaşam Merkezi’ndeki Vizyon 360 Beykoz’da ziyaret edebilirsiniz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.