Göz Kapağı Şişliği Böbrek Hastalığı İşareti Olabilir!

Göz kapaklarımızda şişlikler, aşırı kilo alımı ve tansiyonunuzun yükselmesiyle kendini belli ediyor.

Göz Kapağı Şişliği Böbrek Hastalığı İşareti Olabilir!
16 Mart 2019 Cumartesi 11:42

Tüm dünyada 850 milyon kişinin çeşitli sebeplerden dolayı böbrek hastası olduğunu söyleyen KTO Karatay Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Diyaliz Bölümü Öğretim Üyesi Hatice Balcı, şeker hastalığının kronik böbrek hastalığı için en önemli risk faktörü olduğunu belirtti.

Hatica Balcı, “Şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı ve ailede böbrek yetmezliği hikayesi varsa böbrek hastalığına yakalanma riskiniz daha fazladır. Kırk yaşından sonra düzenli olarak kan şekerinizi ölçtürün” dedi. Böbreklerin en önemli görevinin su ve tuz dengesini sağlayarak tansiyonu ayarlamak olduğunu söyleyen Diyaliz Bölümü Öğretim Üyesi Gülfidan Şeker; bulantı, kusma, uyku hâli, ileri hâlsizlik ve nefes darlığı gibi şikâyetlerin böbrek hastalığı belirtisi olduğunu ifade ederek “Böbreklerimiz işe yaramaz hâle geldiğinde yediğimiz-içtiğimiz su ve tuzlar yeterince dışarı atılamaz ve sonuçta vücudumuzdaki su fazlalığı bacaklarımızda ve göz kapaklarımızda şişlikler, aşırı kilo alımı ve tansiyonumuzun yükselmesiyle kendini belli eder. Gerekli tedavi ve önlemler uygulanmazsa böbrek yetmezliği meydana gelebilir” diye konuştu.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.