Göz Muayenesi Kiokslarda 90 Saniyede Yapılacak

Eyebot, bir göz hekimi olmadan 90 saniyelik görme muayeneleri sağlayan yapay zeka destekli kiosklar için 6 milyon dolar topladı

Göz Muayenesi Kiokslarda 90 Saniyede Yapılacak
29 Haziran 2024 Cumartesi 10:32

Eyebot, bir göz hekimi olmadan 90 saniyelik görme muayeneleri sağlayan yapay zeka destekli kiosklar için 6 milyon dolar topladı

Amerikalıların yarısından fazlası düzeltici gözlük veya kontak lens kullanıyor. Optik mağazalarda düşük maliyetli ve lüks çerçeve sıkıntısı olmasa da tüketiciler bunları yalnızca güncel bir gözlük reçetesiyle satın alabiliyor.

Bu reçeteyi alabilmek için öncelikle bir göz doktorundan görme muayenesine ihtiyaçları olduğu anlamına geliyor. Ancak ülke çapında göz doktoru sıkıntısı nedeniyle, özellikle kırsal bölgelerde randevu almak haftalar sürebiliyor.

Perşembe günü yeni açıklanan yeni bir girişim olan Eyebot , bir göz doktorunun doğrudan müdahalesi olmadan görme muayenesi için gereken süreyi yaklaşık 90 saniyeye düşürmek istiyor. Boston merkezli şirket Ekim ayından itibaren New England'daki alışveriş merkezlerinde, marketlerde ve eczanelerde self-servis, vizyon testi terminallerini kullanıma sunacak.

Görmesini kontrol ettirmek isteyen herkes Eyebot'un 1,5 metrelik kioskuna gidip bir düğmeye basabiliyor ve şirketin bilgisayarlı görme teknolojisi otomatik olarak kişinin gözlerini tarayarak gözlük veya kontak lens reçetesini çıkaracak. (Eyebot kontak lenslerin ilk kullanım deneyimini gerçekleştiremese de mevcut bir reçeteyi güncelleyebiliyor olacak.)

Eyebot'un kurucusu ve CEO'su Matthias Hofmann, 10 yıl önce görme yeteneğini test etmek için akıllı telefonları kullanan bir girişim olan EyeNetra'da benzer bir teknoloji geliştirdiğini söyledi. 2015 yılına kadar orada baş mühendis olarak çalışan Hofmann'a göre EyeNetra birkaç yıl önce iflas etti.

EyeNetra'ya katılmadan önce Harvard Tıp Fakültesi'nde mamografi alanında doktora sonrası araştırmacı olarak çalışan Hofmann, "Akıllı telefon kullanmanın aslında çözüm olmadığını fark ettik" dedi. “İnsanların istediği, karmaşık bir şey öğrenmek veya yapmak zorunda olmadıkları, tamamen otomatikleştirilmiş bir deneyimdir. Teknolojimiz artık insanların sadece kiokslarımızın önünde durmalarına olanak sağlıyor."

Eyebot tarafından oluşturulan reçeteler teledoktorlar tarafından 24 saat içinde sonuçlandırılıyor ve herhangi bir perakendeciden gözlük satın almak isteyen tüketicilerin muayene için 30 dolar ödemesi gerekiyor. Ancak Eyebot'un partner markalarından birinden gözlük satın almaları durumunda görme muayenesi ücretsiz olarak sunuluyor. Hofmann, teknolojinin FDA'ya kayıtlı olduğunu söyledi.

Şirket, büyük gözlük markalarının Eyebot terminallerini kiralayıp bunları kendi seçtikleri perakende satış noktalarına koyacağını umuyor. Alışveriş yapan kişi muayenesini tamamladıktan sonra doğrudan kiosktaki dokunmatik ekrandan veya akıllı telefonunu kullanarak o markanın gözlüklerini satın almayı seçebilir. Eyebot, bu gözlük markalarıyla ortaklık kurarak ve her satıştan komisyon alarak para kazanmayı planlıyor.

Hofmann, "Perakendeciler müşterilere ulaşmak için yeni kanallar arıyor" dedi. "Artık markalarını CVS, Walgreens, Stop and Shop, Kroger ve üniversite kampüslerinde gösterme fırsatına sahipler."

Hofmann, Eyebot'un birçok büyük gözlük ve kontak lens satıcısıyla ortaklık anlaşmalarını sonuçlandırmaya yakın olduğunu söyledi. “Çok kazançlı bir model. Yaptığımız işe talep çok yüksek.”

Hofmann'a göre Eyebot'un tohum turuna yatırım yapma talebi de yüksekti. Perşembe günü şirket, Humba Ventures , Village Global , Baukunst , Ravelin ve Spacecadet'in katılımıyla AlleyCorp ve Ubiquity Ventures liderliğinde 6 milyon dolarlık bir finansman turunu duyurdu.

Kaynak: https://techcrunch.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.