Gözlük Seçimi İçin Doğru İpuçları

Yaşınızı Göstermeyecek Gözlük Çerçeveleri Nasıl Seçilir

Gözlük Seçimi İçin Doğru İpuçları
26 Ağustos 2024 Pazartesi 10:35

Doğru gözlük seçimi yaparak göz altı morluklarınızı ve hatta varsa kilo fazlanızı bile gizleyebilirsiniz. Ayrıca, çoğumuzun neden siyah ve çerçevesiz çerçevelerden kaçınması gerektiğini de bu yazımızda öğrenebilirsiniz.

Yaş aldıkça, en azından zaman zaman gözlük takmamız gerekme olasılığı artar. Ancak bazı akıllı ipuçları ve doğru tutumla, yeni gözlükleriniz gizli bir moda silahı olabilir.

Kişisel giyim stilisti Sandra Veum , "Gözlük takmak yüze doğal bir estetik sağlamanın, gözleri vurgulamanın ve kişisel tarzınızı sergilemenin harika bir yolu olabilir," dedi . "Gözler yaşla birlikte şiş görünse bile, gözlükler şişkinliği hafifçe kamufle etmenin harika bir yolu olabilir. Bir kıyafete canlılık katmak için en sevdiğim aksesuarlardan biri ve müşterilerime farklı stillerde birkaç çift edinmelerini öneriyorum."

Biraz eğlenmeye ve görünümünüzde daha cesur olmaya hazırsanız, gözlükler başlamak için mükemmel bir yerdir. "Yaşlandıkça, kim olduğumuz konusunda daha net hale geliyoruz ve diğer insanların ne düşündüğü konusunda daha az endişeleniyoruz," diyor optometrist ve gözlük stilisti Eva Dave. "Farklı renkler ve stiller denemek ve gözlük seçimlerinizle eğlenmek için ideal bir zaman."

Yüzünüze uygun şekli, stili ve rengi nasıl bulacağınızı merak ediyorsanız, uzmanlarımızın size vereceği birçok harika tavsiye var.

İpucu 1: Kararı başkalarına bırakmayın.

Dave, "Kızınız veya yakın bir arkadaşınız gibi birinin sizin adınıza gözlük seçimi yapmasına izin vermek yaygın bir hatadır," dedi. "Gözlükleri sadece bir influencer de veya bir arkadaşınızda iyi göründüğü için seçmek, aynı zamanda kendi kişisel tarzınıza veya gardırop ihtiyaçlarınıza uygun olmayan seçimlere yol açabilir."

Moda, stil ve seyahat uzmanı Nikki Steele , "Profesyonel gözlük danışmanları sizin için hangi çerçevelerin en iyi şekilde yakışacağını bilmek üzere eğitilirler" dedi . "Örneğin, bazı gözlüklerin daha büyük bir çerçevede daha iyi görünmesi için daha fazla alana ihtiyacı vardır veya belki bazı çerçeveler belirli burun köprüleri için çok ağırdır."

Bir profesyonelin size yardımcı olabileceği en büyük yollardan biri, arkadaşlarınızın sunamayacağı türden yakın gözlemlerdir. Veum, "Yüzünüze çok geniş veya çok alçakta duran, gülümsediğinizde elmacık kemiklerinize çarpan gözlüklerden kaçınmanıza yardımcı olacaklardır," dedi. Siz de uyumunuzu mükemmelleştirmede rol oynayabilirsiniz: "Çerçeveleri denerken, gülümseyerek, başınızı aşağı eğerek ve bir yandan diğer yana dönerek şekli test ettiğinizden emin olun," dedi.

İpucu 2: Yüzünüze yakışacak bu stilleri deneyin.

Dave, "Yerçekimi yüzümüzü aşağı doğru çektiğinden, dikkati yukarıya çeken çerçeveler arayın," diye tavsiyede bulundu. "Yumuşak bir kedi gözü bakışınızı yükseltmenize, elmacık kemiklerinizi belirginleştirmenize ve biraz gösteriş katmanıza yardımcı olabilir. Üst dış kenarlarında detaylar bulunan çerçeveler ayrıca odağı aşağıya değil yukarıya kaydırmaya yardımcı olur."

Göz altı morluklarınız varsa, morlukların dış çemberini yakından takip eden bir çerçeve seçin. "Bu, onları sihirli bir şekilde ortadan kaldırıyormuş gibi görünecek," dedi. "Ya da iç kısmı beyaz veya krem ​​gibi daha açık renkte bir çerçeve seçin, çünkü bu, göz altı bölgenizde daha parlak bir ton yansıtacaktır."

İpucu 3: Kendinizi (ve gözlüğünüzü) ortadan kaldırmaya çalışmayın.

"Yaşlı insanların gözlük seçerken yaptığı en büyük hatanın daha az cesur olma eğiliminde olmaları olduğunu görüyorum," dedi Steele. "Herkesin görülmeyi ve duyulmayı hak ettiğine inanıyorum, bu yüzden lütfen bunun yerine cesur seçimi yapın."

"İleri yaşlarda insanların gözlük seçerken yaptığı en yaygın hatalardan biri, kimsenin fark etmeyeceği bir çift seçmektir," diyor optisyen ve kişisel stilist Daniel Scott . "Bu, onları çerçevesiz veya yarı çerçevesiz stiller seçmeye yönlendiriyor, bu da onları tamamen soluklaştırabilir ve daha da yaşlandırabilir. Sadece gözlüğünüzü benimseyerek ve gözlük takan biri olduğunuzu kabul ederek gözlükte çok daha genç ve canlı görüneceksiniz."

İpucu 4: Ancak çerçevelerin yüzünüzü gölgelemesine izin vermeyin.

Muhtemelen 60 yaş üstü gözlüklere hevesle yaklaşan ve şu anda yemek tabağı büyüklüğünde gözlük çerçeveleri takan en az bir arkadaşınız vardır. Moda stilisti Catherine Bibeau, çok ağır çerçeveli gözlük takmaya karşı kullanıcıları uyarıyor. Bu tür gözlükler orantısız olmalarının yanı sıra, burunda dengesiz olabilecekleri konusunda uyararak, daha da kötüsü? "Yüzünüzün çekiciliğini azaltan büyük marka logoları olması," dedi.

İpucu 5: Gerçek bir "kış" insanı değilseniz, siyah çerçeveleri yeniden değerlendirin.

"Renk analizi konusunda uzman biri olarak, siyah çerçevelere gerçekten çok yakışan tek mevsimin kış mevsimleri olduğunu güvenle söyleyebilirim ," diyor Scott. İnsanlar yaşlandıkça ve pigmentasyonları saç renkleriyle birlikte solmaya başladıkça, siyah aniden yaşlı bir kişinin cilt tonuna karşı çok sert görünebilir."

Dave de aynı tavsiyede bulunarak, "Renklendirmeniz için çok koyu olan çerçeveler yüzünüzde gölgeler oluşturabilir ve koyu halkaları belirginleştirebilir." dedi.

İpucu 6: Yaşlanma karşıtı camları göz önünde bulundurun.

Bu camlar, gözlerin ve etraflarındaki cildin yaşlanmasını hızlandırabilen çeşitli ışık dalga boylarını engellemek üzere tasarlanmıştır. Scott, "Akıllıca ve çığır açıcı olan şey, UV ışığını ve mavi ışığı emmenin yanı sıra kızılötesini de emmeleri ve böylece kırışıklıklar ve koyu halkalar gibi göz çevresinde gelişen temel yaşlanma belirtilerini önlemeleridir," dedi. "Ve gözlerin sağlığını korurlar."

Ayrıca camlarınızı canlı bir renk tonuyla da canlandırabilirsiniz. Scott, "Moda renk tonları artık ünlülerin gözlük stilinde büyük bir trend," dedi. "Merceğe moda renk tonu koyarak, kaplama rengini ayarlayarak veya fotokromik bir seçenek sunarak bir gözlüğün görünümünü tamamen değiştirebilirsiniz."

"Kendinizi harika hissettirecek gözlükler takın."

Son olarak, "bunlar sadece gözlük" diye düşünüyorsanız, bunların genel görünümünüzün önemli bir parçası olduğunu unutmayın. Veum, "Gözlük stiliniz, stilinizi ve kişiliğinizi sergilemenin en önemli yollarından biridir" dedi.

Siz onlardan memnun olduğunuz sürece, önemli olan tek şey budur. Dave, "Müşterilerime her zaman insanların yaklaşık üçte birinin stilinizi seveceğini, üçte birinin nefret edeceğini ve üçte birinin de her iki şekilde de umursamayacağını hatırlatırım," dedi. "Bu yüzden bireyselliğinizi benimseyip sizi harika hissettiren gözlükler takabilirsiniz. Sonuç olarak, sizi genç ve muhteşem hissettiren çerçeveler taktığınızda, bu özgüven hayatınızın her alanına yansır."

Kaynak: www.huffpost.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.