Güneş Gözlüğü Bakım Rehberi

Yapılan araştırmalar güneş gözlüklerinin ev dışında kaybolan bir numaralı eşya olduğunu ve bunun da rahatsız edici durumlara yol açtığını bulmuştur.

Güneş Gözlüğü Bakım Rehberi
16 Temmuz 2024 Salı 10:30

Güneş Gözlüklerinizi Böyle Koruyun, Uzmanlarından Gözlük Bakımı İpuçları

Her yaz güneş gözlükleri, tatiller, günübirlik geziler ve açık hava eğlenceleri için olmazsa olmazdır. Yapılan araştırmalar güneş gözlüklerinin ev dışında kaybolan bir numaralı eşya olduğunu ve bunun da rahatsız edici durumlara yol açtığını bulmuştur.

Birkaç basit bakım ipucuyla güneş gözlüklerinizi daha uzun süre kullanabileceğinizi biliyor musunuz?

Uzmanlar bu yaz güneş gözlüklerinizi daha iyi ve yararlı kullanmak, kullanım ömürlerini uzatmak ve daha fazla plastik atık haline gelmelerini önlemek için on basit adımda gözlükler için yapılması ve yapılmaması gerekeni paylaşıyor. Bu yaz gözlüklerinizin şık görünmesini sağlamak ve seyahatleriniz boyunca güneş gözlüklerinizi elinizde tutmak için şu ipuçlarını izleyin.

Güneş gözlüklerinizi kullanırken yapılması ve yapılmaması gerekenler

Yapılması gerekenler:

Gözlüklerinizi takmadığınız zamanlarda bir kılıfta saklayın: Güneş gözlüklerinizi bir kılıfta saklamak çizilmeleri, düşmeleri ve ezilmeleri önleyecektir. Bu, kullanım ömürlerini uzatmanın ve onlardan daha verimli yararlanmanın basit ama etkili bir yoludur.



Yasal olmayan ve kaçak yollarla getirilen güneş gözlükleri yerine yüksek kaliteli ve UV koruması olan güneş gözlüklerini tercih edin: Yüksek kaliteli ve UV koruması olan güneş gözlüklerine yatırım yapmak, yalnızca kırılmaya daha dayanıklı ve daha kaliteli ürünler sunmakla kalmaz, aynı zamanda UV koruması ve polarize filtreleri ile göz sağlığınıza doğrudan katkı sağlayacaktır.
Yüz şeklinize uygun ve düşmeyen güneş gözlükleri seçin: Yüz şeklinize uygun tarzda, yüzünüze tam oturan güneş gözlükleri takmak, gözlüklerinizin düşme, kaybolma veya hasar görme olasılığını azaltacağından, değiştirme sıklığınız da azalacaktır.



Gözlüklerinizi düzenli olarak temizleyin: Temizlik, güneş gözlüklerinizin berraklığını ve durumunu koruyarak daha uzun süre dayanmalarını sağlar. Tozunu almak ve çizilmelerini önlemek için gözlüklerinizi ılık sabunlu musluk suyu altında durulayarak başlayın (ya da hareket halindeyseniz lens spreyi kullanın). Burun pedleri ve şakak uçları dahil lenslerin her iki tarafını temizleyin, iyice durulayın ve ardından temiz bir mikrofiber bezle kurulayın. Bu, sert ve aşındırıcı olan deniz suyundan kum ve tuzu çıkarmak için plaja gittiğinizde özellikle önemlidir.

Güneş gözlüğünüzü takarken veya çıkarırken her iki elinizi de kullanın: Her iki elinizi de kullanmak, çerçevenin yanlış hizalanmasını ve eğilmesini önleyerek güneş gözlüğünüzün gevşemesini önler.

Yapılmaması gerekenler:

Gözlüklerinizi tişörtünüze asmayın: Güneş gözlüklerinizi tişörtünüze asmak kazara düşmelere ve hasara yol açabilir. Bunun yerine, bir güneş gözlüğü kayışı veya ipi kullanmak yürüyüş yaparken, keşif yaparken veya dinlenirken gözlüklerinizi güvenle çıkarabileceğiniz anlamına gelir.



Güneş gözlüğü onarımları konusunda tembel olmayın: Küçük onarımları ihmal etmek daha fazla hasara ve değiştirme ihtiyacına yol açabilir. Ayrıca, eksik veya kırık parçalar kolayca plastik atık haline gelebilir ve çevre kirliliğine katkıda bulunabilir. Güneş gözlüklerinizin ömrünü uzatmak için vidaları sıkmak gibi onarımlarda her zaman hızlı olun.



Gözlüklerinizi kıyafetinizle temizlemeyin: Güneş gözlüklerinizi tişörtünüz, mendil veya havluyla hızlıca silmek cazip gelebilir ancak lifler lenslerinizi çizebilir. Bunun yerine, dışarıdayken temizlik için gözlük kabınızda temiz bir mikrofiber bez bulundurun.



Güneş gözlüklerinizi cebinize koymayın: Güneş gözlüklerinizi cebinize koymak yerine kutusuna koyma alışkanlığı edinin. Güneş gözlüklerinizin üzerine yanlışlıkla oturmak önde gelen bir hasar nedenidir, araştırmalar ABD'de her 14 dakikada bir kişinin bir güneş gözlüğü kaybettiğini, üzerine oturduğunu veya kırdığını gösteriyor, bu da küresel bir gaf olma olasılığı yüksek bir eğilim!



Güneş gözlüğü camınızı aşağı koymayın: Güneş gözlüğü camınızı aşağı koymak çizilmelere ve hasara neden olabilir. Her zaman camları yukarı bakacak şekilde koyun veya en iyi durumda tutmak için bir kutuda saklayın.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.