Kök Hücre İçin Uygun Bağışçı Aranıyor!

Opak Lens Adana Şube Sorumlusu Eylem Demiroğlu'nun kızı Beren Demiroğlu için uygun kök hücre bağışı aranıyor.

Kök Hücre İçin Uygun Bağışçı Aranıyor!
09 Aralık 2019 Pazartesi 16:17

Opak Lens Adana Şube Sorumlusu Eylem Demiroğlu’nun kızı Beren Demiroğlu’na 24 Temmuz 2019 tarihinde Lösemi tanısı kondu. Beren Demiroğlu sağlığına kavuşabilmek için dokularıyla uyumlu bir bağışçıdan yapılacak kök hücre naklini bekliyor.

10 Yaşında olan Beren Demiroğlu hastalığının son evresinde ve tedavisi için hematopoetik kök hücre nakli yapılması gerekiyor. Kök hücre naklinin yapılabilmesi için ilk olarak Beren Demiroğlu’na doku tipi uygun bir vericinin olması gerekli. TÜRKÖK kapsamında gönüllü kemik iliği bağışçıları Kızılay'a kan verebiliyor. 50 yaşın altı ve 18 yaşın üstünde her sağlıklı kişiler bağışçı olabiliyor.

Beren Demrioğlu için kök hücre nakli tedavisine yönelik süreç başlatıldı, Eylem Demiroğlu "İnşallah, kızıma uygun bir donör bulunur. Sadece benim çocuğum için değil, tüm bekleyenler için fayda sağlayacağı için herkese 'canımıza can katın ve bağışçı olun' diyoruz." çağrısında bulundu.

Optik Gazete olarak Beren Demiroğlu için optik sektörünü ve tüm halkımızı kök hücre bağışına davet ediyoruz. Kök hücre bağışı için 0549 804 12 97 nolu telefondan irtibata geçebilirsiniz.

Kemik iliği nakli için alıcı ve vericinin kan grubunun aynı olması gerekmiyor, farklı kan grubu olan kişiler arasında da nakil yapılabilmektedir. Önemli olan hasta ve bağışçı (alıcı ve verici) arasındaki doku grubu antijenlerinin birbirine ne kadar benzediğidir. Doku uyumu nakil başarısını doğrudan etkileyen faktörler arasındadır.

Akraba dışı kemik iliği/kök hücre vericisi olmak için şartlar nelerdir?

Ülkemizde TÜRKÖK 18 ile 50 yaş arasında, en az 50 kg ağırlığındaki her sağlıklı kişiyi kök hücre vericisi olarak kabul etmektedir.

Gönüllü kemik iliği/kök hücre verici adaylarının bulaşıcı hastalık, bağışıklık sistemi hastalıklarına ve enfeksiyon hastalıklarına sahip olmaması gerekmektedir.

Bunun için öncelikle verici (donör) adaylarından kan örnekleri alınarak incelenir. Eğer herhangi bir hastalık saptanmazsa doku tipi belirlenir ve bilgileriniz kemik iliği bankasına aktarılır.

Kemik iliği bankasına başvuran ve nakil bekleyen hastalardan biri ile uyum sağladığınız tespit edilirse sizinle iletişime geçilerek bağış yönteminiz seçilir (periferik kök hücre toplama yöntemi, kemik iliği toplama yöntemi). Takiben gönüllülük durumunuzun devamına göre işlem için uygunluğunuz fizik muayene ve laboratuvar değerlendirmeniz sonrası belirlenir.

Kemik iliği nasıl alınır?

Belirli miktarda alınan kemik iliği kök hücreleri çeşitli filtreleme işlemlerinden geçirildikten sonra hastaya damar yoluyla verilir.

Vericiden kök hücrelerin çok az bir kısmı alındığından bağışçı için yapılan işlemin hiçbir sakıncası yoktur.

Kök hücre bağışı merkezleri için detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selahattin inal - 5 yıl önce
Size nasıl ulaşabilirim ama denemek isterim
Misafir Avatar
Optik Gazete - 5 yıl önce @Selahattin inal
Merhaba Selahattin İnal, iletişim bilgileriniz Beren'in annesi Eylem Demiroğluna iletilmiştir, ilginiz için çok teşekkür ederiz.