Konjonktivit ile Nasıl Başa Çıkılacağını Öğrenin
Konjonktivit (Pembe Göz)
Konjonktivit ile Nasıl Başa Çıkılacağını Öğrenin
Konjonktivit Olmadığımı Nasıl Anlarım?
Herkes konjonktivite karşı hassastır, özellikle okul öncesi ve okul çağındaki çocuklar, üniversite öğrencileri, öğretmenler ve kreş çalışanları. Pembe göz, göz kapağının iç kısmını kaplayan ve gözün beyaz kısmını kaplayan ince tabakanın, yani konjonktivanın iltihaplanmasını içeren göz rahatsızlığıdır. Konjonktivitin başlıca belirtisi, her iki gözü de etkileyebilen veya etkilemeyen, gözün beyaz kısmında pembe bir görünümdür. Konjonktivitin türüne bağlı olarak diğer belirtiler arasında ışığa duyarlılık, sulu/kaşıntılı/yanan gözler ve/veya yapışkan sarı veya yeşilimsi sarı akıntı bulunur.
Ana Nedenler
Üç ana konjonktivit türü vardır: Bulaşıcı, alerjik ve kimyasal. Enfeksiyöz form genellikle bulaşıcı bir virüs veya bakteriden kaynaklanır. Vücudunuzun polen, kozmetik, hayvan veya kumaşlara karşı alerjisi genellikle alerjik konjonktivite neden olur. Hava kirliliği, zararlı dumanlar ve yüzme havuzlarındaki klor gibi tahriş edici maddeler kimyasal formu üretebilir.
Pembe Gözün Yayılması Nasıl Önlenir
Bulaşıcı konjonktiviti başkalarına bulaştırmamak için ellerinizi gözlerinizden uzak tutun; ellerinizi sık sık iyice yıkayın; yastıkları, havluları, lifleri, kozmetikleri veya göz damlalarını başkalarıyla paylaşmayın ve derhal uygun tedaviyi arayın. Bu önlemleri unutabilecek küçük çocuklar, durum düzelene kadar okuldan, kreşten, kamptan ve yüzme havuzundan uzak tutulmalıdır.
Konjonktivit Gözlerime Zarar Verir Mi?
Konjonktivitin bazı formları gözlerinize zarar verebilecek ve görüşünüzü etkileyebilecek daha ciddi bir duruma dönüşebilir. Bu nedenle, durumunuzun doğru bir şekilde teşhis edilmesi ve hızlı bir şekilde tedavi edilmesi son derece önemlidir.
İlgili Galeriler