TEİS Danıştay’a iki önemli dava açtığını belirtti. Ayrıntılar haberin içerisinde…
TEİS tarafından yayınlanan haberi sizlerle paylaşıyoruz.
Değerli üyelerimiz,
Önümüzdeki dönemde eczanelerimizin SGK üzerinden hastalara vermiş olduğu ilaçların kapsamını daraltacak, dolayısıyla da eczane ekonomilerini doğrudan etkileyecek ve sözleşme yapma hakkını kısıtlayacak düzenlemelerin yürütmesinin durdurulması ve iptali amacıyla Sendikamız üye ve meslektaşlarımızın hakkını korumak üzere aktif husumet ehliyeti yetkisine dayanarak Danıştay’da iki ayrı dava açmıştır.
Davalardan ilki;
T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu’nca 10.02.2016 tarih ve 29620 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Alternatif Geri Ödeme Yönetmeliği’nin 3. maddesinin 1. fıkrasının d bendinin, 4. maddesinin 1. fıkrasının d bendinin, 6. maddesinin 1. fıkrasının d bendinin, 6. maddesinin 1. fıkrasının g bendinde yer alan (Fiyat, Kısa Ürün Bilgisi (KÜB)/Kullanım Kılavuzu (KT) değişiklikleri dahil) ibaresinin, 10. maddesinin ve Ek-1 belgesinin 7. maddesinin yürütmelerinin durdurularak iptali istemli 01.04.2016 tarih ve 2016/3011 Esas sayı ile Danıştay 15 .Dairesinde açılmıştır.
Diğer dava;
II.) T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu’nca 26.03.2016 tarih ve 29665 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Hizmeti Satın Alım Sözleşmelerinin/Protokollerinin Hazırlanması ve Akdedilmesine İlişkin Yönetmelik’in 5. maddesinin 7. fıkrasının 2. cümlesinin, 13. ve 17. fıkralarının; 6. maddesinin 7., 8. ve 9. fıkralarının ve 7. maddesinin 2. fıkrasının f bendinin yürütmelerinin durdurularak iptali istemli olarak 14.04.2016 tarih ve 2016/3732 E. Sayı ile ile Danıştay 15 .Dairesinde açılmış olup,
Bu konularda üye ve meslektaşlarımızın hakkını korumak için gerekli yasal düzenleme yapılıncaya kadar konunun takipçisi olduğumuzu, gelişmeleri sizlerle paylaşacağımızı bilgilerinize sunarız.
TEİS Yönetim Kurulu
Kaynak: teis.og.tr
İlgili Galeriler
5. maddesinin 7. fıkrasının 2. cümlesinin, 13. ve 17. fıkralarının; 6. maddesinin 7., 8. ve 9. fıkralarının ve 7. maddesinin 2. fıkrasının f bendinin yürütmelerinin durdurularak iptali istemli olarak 14.04.2016 tarih ve 2016/3732 E. Sayı ile ile Danıştay 15 .Dairesinde açılmıştır.
Madde5 Genel ilkeler
(7) Sözleşmelerde/protokollerde, ceza koşulu ve/veya fesih gerektiren fiiller, fesih uygulama kriterleri ve sözleşme/protokol yapılmayacak sürelere yer verilebilir. Bu süreler sonunda sağlık hizmeti sunucusunun başvurusu halinde gerekli şartları taşıyanlarla sözleşme/protokol yapılabilir.
(13) SHS’nin işletme hakkının devri, kiralama da dahil olmak üzere işletmenin devri gibi sonuç doğurur. Bu kapsamda devreden ile devralanın her türlü Kurum alacakları
(17) Sözleşmelerde/protokollerde, ek sözleşmelerin/ek protokollerin SHSler tarafından imzalanmaması durumunda, sözleşmelerin/protokollerin feshedileceğine ilişkin hükümlere yer verilebilir.
..
(7) Sözleşme ve/veya SHSnin türüne göre Kurum tarafından ilgili SHSden teminat mektubu istenebilir. Teminat tutarının belirlenmesi ile teminat alınmasına ilişkin usul ve esaslar Kurum tarafından belirlenir.
(8) İlk defa sözleşme/protokol yapılacak SHSler, mahalli sağlık hizmeti sunumu ihtiyacı, kamu yararı,aktüeryal denge, sözleşme talep eden SHSlerin ve o bölgedeki diğer SHSlerin niteliği değerlendirilerek Kurum tarafından belirlenir.
(9) Yeni dönem için sözleşmesi/protokolü yenilenecek SHSler, Kurumca daha önce yapılan tespitler, hasta memnuniyeti, kamu yara ktüeryal denge ve verimlilik gibi ölçütler değerlendirilerek Kurum tarafından belirlenir.