Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), tıbbi cihazlar ve kozmetik ürünlerde 2016 yılı ilk 3 ayı (Ocak - Mart) denetim verilerini açıkladı.
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), tıbbi cihazlar ve kozmetik ürünlerde 2016 yılı ilk 3 ayı (Ocak - Mart) denetim verilerini açıkladı.
Tıbbi cihazlarda, denetlenen 573 ürünün 267'si uygunsuz, 30'u ise güvensiz bulundu. Bu ürünlerin arasında; şırınga, alçılı sargı, nem adaptörü, pamuk mendil, idrar torbası, IV Kanül Enjeksiyon gibi ürünler de yer alıyor.
Kozmetik ürünlerde ise denetlenen 366 üründen 170'i teknik düzenlemeye aykırı ve 138'i ise güvensiz ürün olarak değerlendirildi. Bu ürünlerin arasında; pişik önleyici krem, gece ve gündüz kremi, mask, parfüm, maskara gibi ürünler yer alıyor.
Denetlenen tıbbi cihazlar duyurusu
Kurumumuz Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcılığı, Tıbbi Cihaz Denetim Dairesince yürütülen tıbbi cihaz denetimleri kapsamında, 2016 yılının ilk çeyreğinde (Ocak-Şubat-Mart) gerçekleştirilen denetimlerde, piyasaya arz edilmiş teknik düzenlemeye aykırı ve güvensiz ürünler tespit edilmiş olup bu ürünlere ilişkin idari yaptırımlar uygulanmıştır.
Gerçekleştirilen denetim faaliyetlerine ilişkin veriler aşağıda yer almakta olup, güvensiz ürünlere dair bilgiler ekte paylaşılmaktadır.
- Denetlenen ürün sayısı: 573
- Uygunsuz ürün sayısı: 267
- Güvensiz ürün sayısı: 30
- Güvensizlik gerekçesi ile uygulanan toplam para cezası: 531.000 TL
- Toplam para cezası: 531.000 TL
2016 ilk 3 ay dönemi güvensiz tıbbi cihazlar listesi için tıklayınız
Denetlenen kozmetik ürünler duyurusu
Kurumumuz Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcılığı Kozmetik Denetim Daire Başkanlığı tarafından 2016 yılı ilk üç aylık dönem (Ocak-Şubat-Mart) toplamında kozmetik ürünler piyasa gözetim ve denetim faaliyetleri sonucunda teknik düzenlemeye aykırı ve güvensiz ürünler tespit edilmiş olup bu ürünlere idari yaptırımlar (idari para cezası, geri çekme, imha iş ve işlemleri) uygulanmıştır.
Tespit edilen güvensiz ürünlere yönelik firma adı, ürün/marka, seri/lot numarası, ürünün menşei ve uygulanan yaptırımları içeren ayrıntılı liste ekte yer almaktadır.
- Denetlenen kozmetik ürün sayısı: 366
- Teknik düzenlemeye aykırı ürün sayısı: 170
- Güvensiz ürün sayısı: 138
- Teknik düzenlemeye aykırılık gerekçesi ile uygulanan para cezası: 119.663 TL
- Güvensizlik gerekçesi ile uygulanan toplam para cezası: 90.000 TL
- Mevzuat çerçevesinde verilen diğer para cezası: 70.000 TL
- Toplam para cezası: 279.663 TL
2016 ilk 3 ay dönemi güvensiz kozmetik ürünler listesi için tıklayınız
Kaynak: eczaciyiz.net
İlgili Galeriler