Türkiye’de Rx Mineral Oftalmik Cam Üretimi

Bugün her ne kadar oftalmik cam materyalinde mineral camın yerini yüksek bir oranda organik cam almış olsa da, hala kendi tercihinden asla ödün vermeyen mineral cam kullanıcıları az da olsa bulunmaktadır.

Türkiye’de Rx Mineral Oftalmik Cam Üretimi
27 Haziran 2024 Perşembe 10:33

Bugün her ne kadar oftalmik cam materyalinde mineral camın yerini yüksek bir oranda organik cam almış olsa da, hala kendi tercihinden asla ödün vermeyen mineral cam kullanıcıları az da olsa bulunmaktadır.

Opak Lens’in İzmir’de kişiye özel oftalmik cam üretimi yapan firması Akay Optik Rx Laboratuvarı, Türkiye’de çok az sayıdaki Rx mineral cam üreticilerinden biridir. 1998 yılından bu yana Rx kişiye özel oftalmik cam üretimi yapan Akay Optik, köklerinden gelen derin optisyenlik bilgisi ve birikimiyle Rx mineral cam üretimini diğer tüm ürünlerinde olduğu gibi iddialı bir şekilde sürdürmektedir. Bu konuda özel ihtiyaçları olan kullanıcıları yok saymamış ve bu nedenle de mineral camın sağladığı avantajlardan vazgeçmek istemeyen kullanıcıları geri çevirmemeleri için optisyenlik müesseselerine hizmet vermeye devam etmiştir.

Konuya yalnızca ticaret açısından yaklaşan birçok tedarikçi firma, son yıllarda stratejik olarak daha yüksek kârlı ürünlere yönelmekte ve düşük kârlı ürünleri terk etmektedir.  Ancak gözlük kullanıcılarının ve bağımsız optiklerin talep ve gereksinimlerine öncelik veren Opak Lens, mineral cam örneğinde olduğu gibi Akay Optik Rx Laboratuvarı’nda ihtiyaç duyulan bu ürünlerin özel yapımını sürdürerek ekonomik zorluk döneminde azalan değerlere karşı da sektörünü korumak üzere mücadele vermektedir.

Akay Optik’in Rx Mineral Oftalmik Cam Üretim Aralıkları

Akay Optik Mineral Multifokal ve Mineral Bifokal oftalmik camlarda 1.50 indeks beyaz ve 1.50 indeks color üretimi yapmakta ve kullanıcılara Aquaplane HighTech AR Mineral kaplama sunmaktadır.

Akay Optik, Mineral Monofokal oftalmik camlarda beyaz olarak 1.50 indekse ilave olarak, 1.70 ve 1.80 indekslerdeki Tital ürünleriyle de hizmet vermektedir. Fotokromik olan color mineral camlarda da 1.50 ve 1.60 indeks üretim mevcuttur. Mineral Monofokal oftalmik camlarda da Akay Optik talebe göre HighTech AR Mineral kaplama da yapabilmektedir.

Mineral camlarda özel talebi olan optisyenlik müesseseleri, ürün ile ilgili tüm detaylara hem Akay Optik yetkilileri, hem de Opak Lens satış temsilcilerini arayarak ulaşabilirler.

Stok Mineral Oftalmik Cam

Ayrıca Opak Lens’in stok oftalmik cam ürün portföyünde de stok mineral oftalmik camlar hem beyaz, hem füme ve color fotokromik stok cam seçenekleri ile mevcuttur. Tüm stok mineral camlar sferik tasarımlı olup, 65 mm çaptadır. Mineral fotokromik camlar dünyaca bilinen Corning hammaddeden yapılmış olup, UV ışınlarına duyarlı olarak renk değiştirirler.

Akay Optik’in Üretim Hızı ve Kapasitesi

Akay Optik Rx laboratuvarı, Aralık 2023’de yaptığı yeni bir yatırımla, halihazırda anti-refle kaplaması yapan mevcut 3 makinesine ek olarak, merkezi İsviçre’de bulunan Bühler firmasının, birçok fonksiyonu içinde barındıran Boxer 900’ü de makine parkuruna ekleyerek üretim alt yapısını güçlendirmiştir.

Bühler Boxer900, tüm dünyaca bilinen vakum ve kaplama makinesi üreticisi Bühler'in Türkiye'deki bu kadar büyük ölçekli ilk makinesi olarak Akay Rx Laboratuvarı'nın makine parkuru kapasitesini ikiye ve proses süresini yarıya düşüren bir potansiyele sahiptir.

Akay Optik’in imal ettiği mineral camların teslim süresi, iş akışının yapısı gereği standart Rx üretiminden çok daha uzundur. Akay Optik Rx Laboratuvarı yeni makinenin devreye girmesinden sonra tüm ürün kategorilerinin üretim planlamasında iyileştirmeler yapmıştır. Teslimat sürelerindeki bu iyileşme optisyenlik müesseselerinin mineral cam tercih eden kullanıcılara daha hızlı hizmet verebilmeleri açısından fayda sağlayacaktır. Hatta dileyen optisyen/gözlükçülerin bu sayede, özellikleri açısından mineral cam kullanmaktan daha fazla fayda sağlayacağını düşündükleri kullanıcılara mineral cam önerisinde bulunabilmelerine de yardımcı olacaktır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.