Yetersiz Uyku Görmenizi Etkileyebilir

"Kronik uyku eksikliğinin olumsuz etkisi gözlerinizin altındaki koyu halkaların çok ötesine geçiyor"

Yetersiz Uyku Görmenizi Etkileyebilir
12 Ağustos 2024 Pazartesi 10:30

Yetersiz Uyku Görmenizi Etkileyebilir

Uykulu hissediyor musunuz? Yalnız değilsiniz. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin yeni bir araştırması, 40 milyondan fazla Amerikalı çalışanın gecede altı saatten az uyuduğunu buldu. Bu iyi değil, çünkü her gece aldığınız uyku miktarı genel sağlığınız üzerinde büyük bir etkiye sahip - gözlerinizin sağlığı da dahil.

Uykusuzluk Zarar Veriyor!

Ülkenin en iyi göz uzmanlarından biri olan Sandy T. Feldman MD, "Kronik uyku eksikliğinin olumsuz etkisi gözlerinizin altındaki koyu halkaların çok ötesine geçiyor" diyor. "Çalışmalar, gözün düzgün bir şekilde yenilenmesi için her gece en az beş saat uykuya ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Bunun dışında gözler tam potansiyellerinde çalışamazlar."

Neden önemlidir?

Uyku eksikliğinin yaygın yan etkileri şunlardır:

  • Göz spazmları zararsız ama çok can sıkıcı olabilen istemsiz göz seğirmeleridir.
  • Gözdeki damarların çatlaması kronik uyku eksikliğinden kaynaklanabilir.

  • Kuru göz, gözyaşlarının gözlerinizi yeterince yağlamadığı bir durumdur. Kuru göz ortaya çıktığında, biraz ağrıya, ışığa karşı hassasiyete, kaşıntıya, kızarıklığa veya hatta bulanık görmeye neden olabilir.
  • İskemik optik nöropati, zayıf kan akışı nedeniyle optik sinirde oluşan hasardan kaynaklanır. Bir veya iki gözünüzde keskin bir ağrı hissetmenize neden olabilir ve net görmeyi zorlaştırabilir.
  • Glokom, uyku apnesi olan kişiler için bir risktir; uyku sırasında solunumda ara sıra kesintilere neden olan bir durumdur. Uyku apnesinin neden olduğu oksijen eksikliği, glokom gelişimiyle ilişkilendirilmiştir.

Dr. Feldman, "Bugünlerde çok sayıda insan daha fazla uyumanın yollarını arıyor, bu bir tür ev endüstrisi haline geldi," diyor. "Hastalarımı eski usul ev ilaçlarını denemeye teşvik ediyorum. Yatmadan hemen önce papatya çayı içmek. Kitap okumak, özellikle de sıkıcı bir kitap! Ve yatmadan birkaç saat önce sosyal medyadan, şekerden ve kafeinden uzak durmak."

Kaynak: www.clearvieweyes.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.