"Böyle bir saygı sevgi ve değer ancak babaya da çok sevdiklerine gösterilecek erdemli bir davranıştır. "
Optik Gazete olarak düzenlediğimiz ve geçtiğimiz günlerde dereceye girerek ödül kazananları açıkladığımız "Gözde Hatıralar" yarışmamızda jüri üyesi olarak yer alan Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu Eğitim Komisyonu Başkanı Eczacı Gözlükçü Sayın Taylan Küçüker'de bizlerle çok güzel bir hatırasını paylaştı. Yarışma dışı olarak bu güzel hatırayı siz değerli okurlarımız ile paylaşıyor ve böyle güzel örneklerin çoğalmasını diliyoruz.
"1984 yılında Eczanemin üzerinde bulunan Sayın Nevin ŞİMŞEK isminde bir göz hekiminin önerisi ve tavsiyesi ile Sağlık Bakanlığının açtığı 4 aylık gözlükçülük kursuna katılarak, fenni gözlükçü unvanı ile ruhsat aldım.
Optisyenlik programı Türkiye’de ilk defa 1992 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde başladı. 2000 yılına kadar, Teorik ve pratik derslerde, 8 sene görev yaptım. 250’nin üzerinde optisyen yetiştirdim. Bu öğrencilerimin biriside optisyen Uğur Akkavak ’tır.
Opisyen Uğur daha sonra evlendi, aslan parçası bir yavrusu oldu. İsmini Taylan koydu. Optisyen Uğur Akkavak. 2008 de Sivas’ta bir optisyenlik müessesi açtı. Emek teknesi müessesesinin unvanını da TAYLAN OPTİK koydu.
Değerli meslektaşlarım, insanın hayatta para ile satın almayacağı şeyler vardır. Bugün meslektaşız aynı ilde aynı statüdeyiz. Gördüğü yerde yine aynı saygıyı gösterir hocam diye hitap eder. Bende kendisi ile gurur duyuyorum. Ailesi ve sevdikleri ile mutlu bir yaşam diliyorum.
Böyle bir saygı sevgi ve değer ancak babaya da çok sevdiklerine gösterilecek erdemli bir davranıştır.
"İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka-i câriye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat."
Sevabı devamlı olan ikinci sâlih amel, kendisinden insanların sürekli faydalandığı ilimdir. İnsanın öğrendiği ilmi, elde ettiği bilgiyi başkalarına öğretmesi en büyük hayırlardan biridir. Bunun çeşitli yolları ve şekilleri vardır. Talebe yetiştirmek, kendi ilmini ve bilgisini onlara öğretmek en önemlisidir. Bunun yanında kitap yazmak ve yayınlamak, günümüzün modern imkânlarından faydalanarak disketlere aktarmak, kasete ve filme almak, onların muhafaza edildiği ilmi araştırma merkezleri kurmak, konferanslar ve seminerler vermek, kısaca ilmini ve bilgisini kendisinden sonraki nesillere bir şekilde aktarmak, kişinin amel defterinin kapanmamasına ve sevabının devamlı olmasına vesile teşkil eder.
Bir eğitimci olarak bildiğim öğrendiğim her bilgiyi, benden talep eden tüm meslektaşlarımla ve öğrencilerle paylaştım. Bilgim hiç azalmadı. Bilgi gerçekten paylaşıldıkça çoğalan bir olgu.
“Her canlı ölümü tadacaktır” bizlerde zamanı gelince terk-i diyar edeceğiz. Ama bu eserlerimiz, hizmetlerimiz inşallah bizleri ölümsüz kılacak ismimizi yaşatacaktır."
Taylan KÜÇÜKER
Eczacı Gözlükçü
Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu
Eğitim Komisyonu Başkanı
İlgili Galeriler