Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Ali Sipahier, “Vücudumuzun en hassas noktası olan gözlerimiz için ekstra bir özen göstermeliyiz."
Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Ali Sipahier, "Vücudumuzun en hassas noktası olan gözlerimiz için ekstra bir özen göstermeliyiz. Gözde meydana gelebilecek her türlü şikayeti ciddiye almalıyız" dedi.
Göz Vakfı Bayrampaşa Göz Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Ali Sipahier, sık gözlük değiştirenleri uyardı.
Op.Dr. Ali Sipahier, "Keratokonus gözün en ön kısmında yer alan saydam kornea tabakasının incelmesi ve sivrileşmesi ile karakterize bir hastalıktır. Nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte gelişiminde genetik ve çevresel faktörler rol oynar.
Özellikle göz kaşımanın hastalığın oluşumunda ve ilerlemesinde etkili olduğu gösterilmiştir. Kornea, göze gelen ışınların doğru odaklanmasını sağlayan önemli bir tabakadır bu nedenle bu bölgede oluşan değişimler görme kalitesini ciddi bir şekilde etkilerler .
Hastalık genellikle ergenlik çağında başlar gözlük numarasının çok sık değişmesi ve bir süre sonra da gözlükle net görememe şikayetleriyle karşımıza çıkar.
Çoğu zaman her iki gözde de hastalık görülse de görme seviyesi bir gözde daha düşük olur.
Hastalık ilerledikçe ışığa karşı hassasiyet ve kamaşma şikayetleri ortaya çıkar ve görme seviyesi giderek azalır.
35-40 yaşlarında gelindiğinde hastalığın ilerlemesi durur" diye konuştu.
Keratokonus'un tedavisi nasıl yapılır?
Keratokonus'un tedavisinde erken teşhisin çok önemli olduğunu anlatan Op.Dr. Ali Sipahier,
"Bir göz genelde daha az etkilendiğinden hastalar az gördüklerinin farkına varmayabilirler o nedenle ergenlik dönemindeki çocukların rutin muayenesi çok önemlidir.
Keratokonus'un tedavisinde amaç, hastalığın ilerlemesini durdurmak ve görme seviyesini arttırmaktır.
Kaynak : sabah.com.tr
İlgili Galeriler