Kontak Lensler Göz Kızarıklığı Yapar mı?

Kırmızı göz, uygunsuz lens hijyeni, kuru gözler, alerjiler veya aşırı lens kullanımı gibi belirli faktörlerin bir sonucu olabilir.

Kontak Lensler Göz Kızarıklığı Yapar mı?
23 Ekim 2024 Çarşamba 10:30

Kontak lenslerin neden olduğu göz kızarıklığı nasıl giderilir

Kontak lensler, refraktif kusurlardan muzdarip kişiler için net görüşe sahip olmanın rahat bir yolu olarak kabul edilir, gözlükler net görüş sunabilse de genel görünümü etkiler ancak Kontak lensler söz konusu olduğunda durum böyle değildir.

Kontak lensler size özel bir özenle kullanmanız gereken rahatlığı sunabilse de, çoğu Kontak lens kullanıcısı göz kızarıklığı yaşayacaktır. Kırmızı göz, uygunsuz lens hijyeni, kuru gözler, alerjiler veya aşırı lens kullanımı gibi belirli faktörlerin bir sonucu olabilir. Bu küçük bir sorundur ancak durum devam eder veya tedavi edilmezse rahatsızlığa ve hatta enfeksiyona yol açabilecek şiddetli göz kızarıklığına neden olabilir. Bu durumda, Kontak lens kaynaklı kızarıklığı doğru bir şekilde anladığınızda, önlemek için adımlar atmak son derece önemlidir, bununla ilgili temel bilgileri size sunuyoruz

Kontak lenslerden kaynaklanan göz kızarıklığının yaygın nedenleri

Aşağıda Kontak lens kullanımında kızarıklığın yaygın nedenlerinden bazıları listelenmiştir, bunları okuyarak göz kızarıklığınız oluşursa katkıda bulunan faktörleri öğrenebilirsiniz,

  • Kontak lensler gözlerinize ulaşan oksijen miktarını azaltabilir ve kuruluğa yol açabilir. Gözler kuruduğunda tahriş hissedebilir ve kırmızı görünebilir.
  • Özellikle önerilen süreden daha uzun süre Kontak lens takmak gözlerde zorlanmaya, kızarıklık ve tahrişe yol açabilir.

  • Kontak lenslerinizi düzgün bir şekilde temizlemez ve saklamazsanız, gözlerinizi tahriş edip kızarıklığa neden olabilen döküntü, bakteri ve diğer zararlı mikroorganizmaların birikmesine yol açabilir.
  • Mevsimsel alerjilerden muzdarip olan kişiler, Kontak lens takmanın polen veya toz gibi alerjenleri hapsedebileceğini, bunun da gözleri daha fazla tahriş edip kızarıp kaşınmasına neden olabileceğini görebilirler.
  • Kontak lensleriniz doğru takılmazsa veya reçeteniz yanlışsa, göz yüzeyinde sürtünmeye neden olarak kızarıklık ve rahatsızlığa yol açabilir.
  • Bazı kişilerde, lens temizleme solüsyonlarının bazılarına karşı hassasiyet olabilir ve bu durum lens takıldıktan sonra kızarıklık, batma ve tahrişe yol açabilir.

Göz kızarıklığını gidermenin etkili yolları

Kontak lenslerden kaynaklanan göz kızarıklığını gidermek ve genel göz konforunuzu artırmak için bazı pratik yollar şunlardır:

  • Kontak lenslerin neden olduğu göz kızarıklığı ve kuruluğunu gidermenin en etkili ve anında yollarından biri, kayganlaştırıcı veya yeniden ıslatıcı damlalar kullanmaktır. Bu damlalar, doğal gözyaşlarını taklit etmek için tasarlanmıştır ve tahrişten hızlı bir rahatlama sağlayabilir. Ayrıca lenslerinizin gün boyunca nemli kalmasına yardımcı olurlar.
  • Kontak lenslerinizi aşırı takmak göz kızarıklığının yaygın bir nedenidir. Genellikle 8-10 saat sonra lensleri çıkarmanızı ve uzun süreli lensler reçete edilmediği sürece lenslerle uyumaktan kaçınmanızı öneren göz doktorunuzun önerdiği takma programını takip ettiğinizden emin olun. Kontak lens takmaya ara vermek ve özellikle uzun saatler taktıktan sonra gözlerinizi dinlendirmek kızarıklığı azaltmaya ve tahrişi önlemeye yardımcı olabilir.

  • Uygun Kontak lens hijyenini korumak, kızarıklığa neden olabilecek göz tahrişini ve enfeksiyonlarını önlemek için önemlidir. Buna lensleri temizlemek ve durulamak, lensleri önerildiği şekilde değiştirmek ve lens kutusunu temizlemek dahildir.
  • Günlük tek kullanımlık lensler, tekrar kullanılabilir lenslerle sık sık göz kızarıklığı yaşayan kişiler için daha iyi bir seçenek olabilir. Bu lensler her kullanımdan sonra atıldığı için, temizlik veya uygunsuz depolamadan kaynaklanan olası kontaminasyon konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Bu, tahriş ve enfeksiyon riskini azaltarak daha berrak, daha rahat gözlere yol açabilir.
  • Önleyici tedbirleri almanıza rağmen kızarıklık yaşamaya devam ederseniz, göz doktorunuza danışma zamanı gelmiş olabilir. Lenslerinizin düzgün oturduğundan ve tahriş etmediğinden emin olmak için kontrol edebilirler. Gözleriniz belirli lens solüsyonlarına karşı hassassa, doktorunuz rahatsızlığa neden olmayacak daha uygun bir ürün önerebilir.

Bir göz doktoruna danışın

Kontak lenslerden kaynaklanan göz kızarıklığı yaygın olsa da, genellikle doğru bakım ve alışkanlıklarla yönetilebilir. Kontak lens kullanmak büyük bir sorun değildir ancak Kontak lensleri takarken ve kullanırken doğru rutini benimsemelisiniz, böylece kızarıklık, tahriş, enfeksiyonlar ve diğerleri gibi beklenmedik durumları önleyebilirsiniz. Bir göz doktoru size rehberlik edebilir ve ayrıca konforunuzu sağlamak için Kontak lens takma konusunda ipuçları verebilir. Randevunuzu bugün alın!

Kaynak: www.theeyefoundation.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.