Siirt Devlet Hastanesinde ilk defa göz anjiyosu yapılmaya başlandı.
İlk olan bu başarılı ameliyat ise Siirt Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Gerçekleşen bu ilk ameliyatın ardından açıklama yapan Siirt Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Aslan, yaptıkları çalışmalar ve araştırmalar ile bir uygulama hastanesi gibi olduklarını belirtti.
Yaptıkları başarılı operasyonları ise doktor yardımcısının yanı sıra sağlık personeli ve idari birimde yer alan personellerin sayesinde başardıklarını da belirti.
EĞİTİMLER VERİYORUZ
Hastanedeki çalışanlara belirli bir zamanda eğitim verildiğini söyleyen başhekim Dr. Muzaffer Aslan, "Bu konuda hastane çalışanlarına belirli zamanlarda hem öfke kontrolü ve hem de kişiler arası iletişim konularında eğitimler veriyoruz. Bunun sonucunda Siirt Devlet Hastanesinin kalitesi yükselmekte ve kurumsallaşması sağlanmaktadır. Yönetim olarak hasta odaklı bir düşünceyle hizmet veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz." dedi.
GÖZ POLİKİNLİĞİNE GÜNDE 300 KİŞİ GELİYOR
Göz polikinliğine günde yaklaşık olarak 300 kişinin geldiğini söyleyen Aslan, bu üç yüz hastadan en az onu için anjiyo gerekmekteydi. Bu hastaları il dışına gönderiyorduk. Bundan sonra göndermeye gerek kalmadı." dedi. Yine aynı hastanede Dr. olarak görev yapan Birol Sürücü ise bu anjiyo işlemini gerçekleştiren hastaların 6 ayda bir bu işlemi tekrar yapması gerektiğini söyledi. Bu rakamlara göre ise yılda 6 bin anjiyonun yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi. Daha önce Diyarbakır ve İstanbul’da 2 kere göz anjiyosu olduğunu söyleyen Beşir Kaçmaz (42), artık tedavisini kendi memleketinde olacağını söyledi.
Kaynak : trgazete.com
İlgili Galeriler