Retina yırtılmalarını ameliyatsız onaracak mucize ilaç...
Özellikle retina hastalıkları ve glokomda önemli bir tanısal görüntüleme teknolojisi olan optik koherens tomografi (OKT), tiroid göz hastalığı, multipl skleroz, optik nevrit, iskemik optik nöropati ve tele-oftalmoloji üzerine yaptığı araştırmalarıyla tanınan dünyaca ünlü Amerikalı bilim adamı Dr. Robert C. Sergott ve retinayla oküler görüntüleme sistemi üzerinde yaptığı çalışmalarıyla tanınan İtalyan bilim adamı Dr. Marco Rispoli, Dünyagöz Hastaneler Grubu'nun ev sahipliğinde düzenlenen 1. Uluslararası Katılımlı Retina ve OCT Sempozyumu'na katıldı.
ALZHEİMER GÖZDEN TEŞHİS EDİLEBİLECEK
Dr. C. Sergott, Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların artık göz üzerinden teşhis edilebilen multicolor OCT ve OCT anjiyografiyi teknolojisini, retina yırtılmalarını ameliyatsız onaracak mucize ilacı anlattı. Sergott şunları anlattı: "Bu teknoloji artık yalnızca retina hastalıkları ve glokomun tanısı ve tedavisinde değil halen çaresiz hastalık olarak bilinen Alzheimer'ın ve Parkinson hastalığının teşhisinde de kullanılıyor.
Alzheimer'ın nedeni olarak kabul edilen beta-amiloid protein plakalarını OCT teknolojisiyle teşhis edebiliyoruz. En önemlisi de gözden teşhiste hasta daha önce olduğu gibi radyasyon almıyor. Parkinson hastalığı üzerindeki etkisi ne olacak? "Parkinson hastalığı ile bağlantılı olarak tanımlanan Lewy cisimciği, geçici bilinç bozukluğu ve ufak tefek unutkanlıklara yol açar. OCT teknolojisiyle Lewy cisimciği erken teşhisi sağlanacak ve demans için önceden tedbir alınabilecek."
Dr. Marco Rispoli da, "OCT görüntüleme teknolojisiyle retinadaki kan akımını ölçebiliyor, her bir katmanı ayrı ayrı inceleyebiliyor, hastalığı ayrı ayrı teşhis edebiliyor, detaya inebiliyoruz" bilgisi verdi.
OCT, göze ait yüksek çözünürlükte mikron düzeyinde retina görüntüleri sağlayan, hastalar için uygulama zorluğu yaratmayan, gelişmiş, invasiz olmayan bir tanı yöntemi.
Kaynak : Haberturk.com
İlgili Galeriler